Olenko riippuvainen hiusten värjäykseen? Blondorexicin tunnustukset

August 28
No comments yet

Kun haluat värjätä hiuksesi todella vaaleaksi, pääsi takana on pieni ääni – tai pikemminkin syvä juuristasi – tämä itkee: “Älä mene minua!” En halua, että hiukseni putoavat, joten kysyn kysymyksen, ettei vaalea halua kysyä itseltään: milloin on aika lopettaa valkaisu? Ja jos se ei ole vaihtoehto, miten estän rikkoutuminen?

Kun minulle annettiin tarina, mietin, onko tämä jokin merkki? Olen ollut täysipäiväinen, kaksinkertaisen prosessin platinaa vaalea jo muutaman vuoden ajan, ja joskus vain hieman raaputut päät (vihaisin juuri leikatut hiukset), virallisesti alkavat mennä räjähtämättömälle alueelle – puhumattakaan vahingosta minun hiusviivan ympärilläni. Päätän viitata rikkoutumiseen eufemismien kaltaisilla “wisps” -malleilla huijata itseni ajattelemaan, että se tulee olemaan kunnossa, mutta olkaamme rehellisiä täällä: olen optimistinen vikaan. Eleganttiset termit ovat aliarvostuksia kuvaamaan voimakkaasti karkaistujen hiusten paloja, jotka ovat murentuneet valkaisuaineen painon alla. Mitä nyt? En aio pian palata likaisen vaalean juureni luokse, ja kuuntelin ammattilaisia.

Ensinnäkin on syytä huomata, että minulla on itsestään diagnosoitu, kauneuden asiantuntijan vahvistama häiriö. Olen kutsunut sitä “hiusten dysmorphia” vuosia, mutta blondorexia on toinen usein käytetty termi. Se on kuin kehon dysmorphia, mutta asia, jota katson vääristyneesti, on hiusväri. Kun aloin tutkia aiheen, tajusin, että tarinani on yleinen. Se alkaa luonnollisella vaalealla, joka tietyissä vaiheissa teini-ikäisensä aikana saa korostuksia piilottaa sen, että hiukset ovat tummentuneet. Sieltä se on kiero, sillä ensimmäinen väritystyö useimmille blondiille, jotka eivät tiedä paremmin, on traumatiikasta huono. Minun oli tuhoisa. Kun olin 13-vuotias, kun huomasin, että Sun-In ja sitruunamehu eivät toimi, katselin huumeiden kauneuskylää. Huolellisen harkinnan jälkeen valitsin laatikon, jossa näkyi viileä vaalea edessä, mutta se muuttui oranssiksi. Menin suoraan takaisin myymälään ostamaan toisen laatikon (äitini neuvoa kohden – hän käytti kotona värin ruskeilla hiuksilla koko elämänsä ja näyttää hämmästyttävältä), mutta se teki siitä vielä pahemman. Se oli hetki, jolloin hiusteni dysmorphia alkoi. Kymmenen vuotta myöhemmin New York Cityssä kauneuseditorina asuvana olen juuri asettanut asian lepäämään loistavien coloristien avulla, mutta en ole aina tietoinen siitä, että hiukseni ovat käytännöllisesti katsoen valkoisia. Tarkoitan, tiedän, että se on todella vaalea, koska joissakin kuvissa se on niin kirkas, että se vaikeuttaa kameran keskittämistä. Muissa kuvissa näen kuitenkin jälkiä keltaisesta ja oranssista, jotka tuovat minut takaisin siihen 13-vuotiaaseen matalaan.

Kristie dash blonde

Kun puhumme tästä ensimmäistä kertaa terapeutin (koloristi) Aura Friedmanin kanssa, jonka asiakaskunta Sally Hershberger Downtown -salustossa sisältää Sky Ferreiraa ja Abigail Breslinia (ja lähes joka kauneuden toimittaja kaupungissa), hän vakuuttaa minulle, m ei yksin. “Se on tosiasiassa varsin normaalia, ja se tapahtuu punapäillä paljon ja kaikenlaisilla blondeilla – ei vain platinalla”, hän sanoo. Coloristit ovat kovaa asemaa, kun he käsittelevät ihmisiä, joilla on “hiusten dysmorphia” – he ovat pahoja. Ihmiset syyttävät. “Minun täytyy käydä paljon läpi yrittääkseni selittää ihmisille:” Jos valkaisemme hiuksiasi enemmän, sinulla ei ole hiuksia “, Friedman sanoo. Puhuessaan syyllisyydestä, toinen colorist ja blondi asiantuntija salonki, Dana Ionato, ajattelee, että sosiaalinen media on pahentanut asioita. Suodattimien käytöllä voi olla hämmentävää, varsinkin kun keskitymme ihon vaikutukseen. Tästä syystä Ionato sanoo: “Et voi tulla minuun ja pitää minut vastuussa kaikista kuvista.” Tiedän myös, että tämä on totta, ja katson sinua, Valencia.

Friedmanin ratkaisu ei aina ole hyvin vastaan. “Minulla on ahdistuneisuutta unelmia tästä. Kun väri on päättynyt, ihmiset ovat kuin” Voitteko lisätä enemmän kohokohtia? ” Mutta et näe, kuinka kirkas vaalea on vankan blondi-pohjan vieressä. Jos lisäät vähäisiä valoja, vaaleisi näyttää kirkkaammalta, hän sanoo. Mutta asia on, “lowlights” ei ole blondoreksia-ystävällinen sana. Haluat tummentaa hiuksiani, kun yritän olla jopa vaalea? Ei kiitos. Siksi monet “hiusten dysmorfialla”, kuten minä, ovat täysin platinaa.

Kun tein siirtymisen täyteen kohokohtaan kaksinkertaiseen prosessiin, se teki asioista helpompaa, koska tiesin, etten voinut saada paljon vaaleita – kun koko pääni valkaistiin. Mutta sitten löysin toisen asian selvittämään: sävy. Haluan (ja vieläkin) overdose purple hoitoaineita peruuttamaan mitään merkki brassiness, siihen pisteeseen, että olen todella värjätty minun hiukset laventeli ja sitten harmaa kerrallaan.

Kristie dash platinum blonde

Itse asiassa, kun olin hopeaa, minut vapautettiin kaikista blondoreksia-oireista, ja siksi olen innokas ikään paljastamaan luonnollisen harmaan. Jos et ole vielä valmis tähän vaiheeseen, Friedman huomauttaa, että on tärkeää harjoittaa rajoittamista. “Jos käytät liikaa violettien hoitoaineita, saat tasainen ilme ja kirkkaus katoaa. Sillä on hieno tasapaino, mutta jos laitat harmaata sävyä yli kaiken, se alkaa näyttää tylsältä”, hän sanoo. Hänen suosituksensa luokassa, jota rakastan ja käytän: Davines Alchemic Conditioner Silver ja Christophe Robin Shade Variation Care Baby Blondissa. Ne ovat erittäin kosteuttavia, mikä on tärkein laatu kodissa hiusten käsittelyssä rikkoutumisen estämiseksi. (Tärkeitä ovat myös tuotteet, jotka vahvistavat joukkovelkakirjalainoja, kuten B3, brändi Friedman, ja Olaplex, toinen editorin suosikki.) Käytä vain tumma-purppuraisia ​​tuotteita säästeliäästi, ellet halua superhakkaa hiuksia, kuten minäkin.

Mitä kysymykseen “minä hiottelen hiuksiaan liikaa?” Ionato selittää, että on vaikea vastata. Teknisesti, blondi, hänen kysymyksensä on, että asiakkaat eivät tule usein tarpeeksi. Hämmentävä, tiedän, mutta pysy luonani: “Sinun päätyä hiusten yli työstämiseen, kun sinulla on enemmän juuria, ja jos kaksinkertainen prosessi, jos coloristi tarvitsee enemmän yhdessä istunnossa, on enemmän tilaa virheelle”, Ionato sanoo . Tässä virhe tarkoittaa uuden valkaisuaineen soveltamista juurien ohitse jo valkaistuun alueeseen. “Sinun on otettava enemmän aikaa, tässä tapauksessa, mitä me teemme”, hän sanoo. Menemme eteenpäin ja sanomme sen: siksi on tärkeää sijoittaa hyvä coloristi. Friedman toistaa tämän toteamuksen: “Coloristin on oltava vahva tässä tilanteessa ja sanoa:” Et voi tehdä tätä, et voi nähdä kuinka kirkkaat ja kevyet hiukset ovat, koska se ei ole siellä “, hän sanoo. Harma, mutta virkistävästi rehellinen. Ja hän myös huomauttaa, että jos pyydät coloristia uudestaan ​​päämääriisi, se ei ole hieno ajatus, ja hyvä coloristi ei saisi tehdä sitä – se on vain järkeä.

Jotta saisit tarkat tiedot, kuinka todella tiedät, milloin tavoitat hätäjarrut? Friedman kertoo, että se on: “Tiedät, kun hiuksesi irtoaa.” Hän ei ole valehtelemassa. “Sinulla on aina hauras hiuksissasi, vaikka olisitkin vaalea tai toinen väri – mutta kun valkaisuaine heikentää, se hajoaa entistä helpommin”, hän sanoo. Yleisimmät rikkoutumispaikat ovat hiusnaulan ympärillä (pikkusivut!) Ja päissä, koska ne ovat kaksi pistettä, jotka lämmittävät parhaiten. Muodolliset vuodet balettitanssina antoivat minulle epäterveellisen kiinnostuksen superlangattomille hiuksillemme, mutta siksi on tärkeää saada säännölliset leikkeet. Toisin sanoen, ellei haluat, että päätesi kirjaimellisesti jakautuvat eri kampauksiksi, Ionato sanoo. “Jos hiukset ovat pitkät ja täynnä, mutta se on nyt bob, etkä ole leikannut sitä vuodessa, sinun pitäisi lopettaa väritys.”

Ionato sanoo rikkoutumisen lisäksi, että jos olet täysin yliannostanut, huomaat, että hiustenne rakenne muuttuu. Normaalisti aaltoilevat tai kiharat hiukset näyttävät löysiltä ja myös huokoisuus muuttuu. “Jos saat suihkussa ja huomaat, että hiukset eivät todellakaan kastu veteen, ja sitten kun shampoo, se ei todellakaan vaahdota, hiuksesi ovat vahingoittuneet”, Ionato sanoo. Korjataksesi sen, sinun on otettava todellinen tauko kaikesta, ilman huijausta. Tämä tarkoittaa, että ei ole väriä, ei lämpöä, ja kiloa kookospähkinäöljyä. “Kolmen kuukauden kuluttua tulet takaisin pitkälle haulle.”

Minun mielestäni kolmen kuukauden detox-äänet ovat mahdollisia, jos ne ovat hermoja. Jos näen jälkiä lämpöä, yritän olla asumatta. Tulen todennäköisesti lyö väriainepullon hieman vaikeampaa ensi kerralla, mutta loppujen lopuksi Blake Lively ja Gigi Hadid ovat kultaisia ​​blondija, joten opettelen.

Buzzfeedin 18 upeita faktoja vaaleista

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 67