4 Iho-olosuhteita, joita usein diagnosoidaan väärin, mukaan lukien ihosyöpä ja psoriaasi

August 28
No comments yet

Oletko koskaan tutustunut tuntemattomaan paikkaan tai virheeseen ja mietin, onko se mustapää, punkki tai auringonpaikka? Mikä vielä pahempaa on, että se voisi olla jotain muuta? Kohdistamattomiin silmiin epätavalliset ihonäytteet voivat aiheuttaa hämmennystä ja hälytystä. He voivat myös mennä väärin diagnoosit, usein ei saada huomiota he vaativat. Tämä johtuu siitä, että monet iho-olosuhteet saattavat vaikuttaa ulkonäöltään samanlaisilta, sanoo Shari Marchbein, lääketieteellisestä dermatologiasta ja kliinisestä dermatologian professorista New Yorkin yliopiston lääketieteen laitoksella.

“Esimerkiksi vaaleanpunainen hiutale tai ihottuma voi olla ekseema, hilse, silsa, psoriaasi tai jopa ihosyöpä, kuten squamous-solukarsinooma”, hän sanoo. Valitettavasti potilaat kertovat joskus dermatologin toimistosta jakamalla aikaisemman diagnoosin, joka on virheellinen ja jättänyt arvokasta hoitoaikaa. Koska tämä tapahtuu useammin kuin dokumentoitu, olemme korostaneet neljä parasta ihon olosuhteita yleisesti, hyvin, diagnosoitu – ja miten varoa niitä.

Basal-solukarsinooma

Joissakin tapauksissa ihosyöpä voi erehtyä pienenä puutteena. Basalisolusyöpä (yleisin ihosyöpä Yhdysvalloissa – yksi viidestä ihmisestä saa sen elinaikanaan ihosyöpäsäätiön mukaan) voi usein alkaa pienenä vaaleanpunaisena kimpussa, joka voi olla hämmentynyt tai väärin diagnosoitu akneksi. ” sanoo Marchbein. Tämän vuoksi ihotautilääkärit suosittelevat tyypillisesti tuloa toimistoon kokeisiin, jos uusi paikka on läsnä yli kolme viikkoa ja kasvaa jatkuvasti, vuotaa tai muuttuu millään tavoin.

ruusufinni

Toinen yleinen väärät diagnoosit ovat rosacea naamioitu akne, sanoo Estee Williams, lääketieteellinen lääketieteellinen, kosmeettinen ja kirurginen dermatologi ja klinikka professori dermatologiassa Mount Sinai Medical Center New Yorkissa. “Pimples, breakouts, zits … kaikki tietävät mitä akne on, mutta monet ihmiset eivät ole kuulleet rosaceaa, vaikka 16 miljoonaa amerikkalaista on kunnossa”, hän sanoo. Kasvon kroonisessa ihon kunnossa on kaksi näkyvää piirrettä – punoitusta ja ihon herkkyyttä – mikä vaikeuttaa taudin diagnosoimista ja hoidosta.

“Kun rosacea on, on 50 sävyä punaista – mitä tahansa ruusuisista poskeista pimpeleihin, jotka usein erehtyä akneiksi”, Williams sanoo. “Jopa miellyttävän dermatologin saattaa olla haastavaa erottaa nämä kaksi, ja akne-lääkkeillä on yleensä rosacea pahempaa.” Williams varoittaa, että jos sinulla on herkkä iho, yleensä punastella tai huuhtele helposti tai sinulla on vaaleanpunaisia ​​pimplejä, jotka kestävät kauan parantua, sinulla saattaa olla rosacea.

psoriasis

Monet ihmiset itse määrittävät itsensä kuivalla, hiutaleella päänahalla, kun heillä on itse asiassa psoriaasi, joshka Zeichner, dermatologian kosmetiikan ja kliinisen tutkimuksen johtaja New Yorkin Mount Sinain sairaalassa. “Psoriasis on tilanne, jossa immuunijärjestelmäsi vihastuu iholle ja hyökkää siihen”, hän selittää. “Emme ymmärrä, miksi näin tapahtuu.” Tällöin iho kehittyy tyypillisesti hiutaleiksi, jotka näkyvät tavallisesti kyynärpäissä ja polvissa, mutta ne ovat myös päänahassa. Ihotautilääkärit voivat ehdottaa reseptivaihtoehtoja tulehduksen tukemiseksi.

Ekseema

Zeichnerin kokemuksessa ekseema – tulehduksellinen tila, jossa iho kehittää mikroskooppisia halkeamia, aiheuttaen nesteytyksen menetyksen – voidaan usein sekoittaa sieni-infektioon. “Monet ihmiset tulevat toimistossa käyttämään antifunktionaalista kermaa hilseilevään punaiseen ihottumaan kehossa”, hän sanoo. “Mielestäni useammin kuin koskaan potilaat kärsivät ekseemasta.”

Välttämättömän diagnoosin välttämiseksi on tärkeää hakea asiantuntijalausuntoa ja hoitoa lääketieteelliseltä dermatologialta (ihon asiantuntija kahdeksan vuoden lisäkoulutuksella ja asiantuntemuksella) aina, kun sinulla on epätavallinen ihonhaku tai huolenaihe, sanoo Marchbein.


Lisää ihosyöpätietoisuutta:

  • Lopulta tiedämme, miten aurinko aiheuttaa ihosyövän
  • Tämän naisen “Pimple” tuli elämän uhkaavaksi ihosyövälle
  • Tämän naisen “mustapä” tuli ihosyöpäksi

Katso nyt nämä vinkit turvalliseen parkitukseen:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 46 =