Kivennäisöljypuukot

August 28
No comments yet

Kaksi suurimmista kauneuden ehdoista juuri nyt ovat “kivennäisaineita” (ajatella virheetöntä kattavaa mineraalimakua, mineraalipitoista lämpövoimaa) ja “öljyä” (kuten kasviöljy, hiusöljy, ruumiinöljy, aurinkovoidemaali …). Onko se tuo mineraaliöljyä kauneuden no-brainer? Ei oikeastaan. Runsaasti klassisia kauneudenhoitotuotteita on kivennäisöljy sen kosteuttaville ominaisuuksille, mutta on myös kymmeniä tuotemerkkejä, jotka korostavat voimakkaasti niiden ainesosan välttymistä (yhdessä muiden vakiintuneiden “huonojen” sanojen, kuten parabeenien, ftalaattien, PABA: n, keinotekoisten värien , keinotekoiset tuoksut ja kaikki muut asiat, joiden meidän kaikkien pitäisi välttää). Joten mikä on mineraaliöljy, täsmälleen ystävä vai vihollinen? Klassinen ihonhoitotuki, tai suuri no-no?

“Kivennäisöljy kuuluu hiilivetyjen luokkiin, jotka ovat yhdisteitä, jotka sisältävät vain hiiltä ja vetyä”, sanoo biokemisti Paula Simpson. “Tyypillisiä hiilivetyjä ovat vaseliini, parafiini ja mineraaliöljy, joita kaikkia käytetään laajalti pehmittävinä, koska niiden alhainen haihtuvuus ja tasoittava koostumus ovat ihoa käytettäessä.” Tämä auttaa selittämään, miksi mineraaliöljy on niin yleinen ihonhoidossa, apteekkien löytöistä korkealuokkaisiin arvovalmisteisiin. Se lukittuu kosteutta parantaakseen kuivaa ja ärtynyttä ihoa ja tekee tuotteista silkkisen sileän ja ylellisen, mutta Simpson jatkaa, että “koska se estää sen vaikutusta iholle, mineraaliöljy voi myös tukkia huokoset”. Dermatologin Ava Shambanin mukaan “voiteet, jotka yhdistävät mineraaliöljyn ja parafiinin, voivat todella vahingoittaa ihon estettä ja lisätä veden menetystä”.

“Suosittelen ehdottomasti pysymään kaukana mineraaliöljystä”, sanoo Beverly Hillsin esteettinen Sonya Dakar, jonka asiakkaina ovat Jennifer Lawrence ja Gwyneth Paltrow. “Se on peräisin maaöljystä ja ei absorboi ihoa – sen molekyylikoko on yksinkertaisesti liian suuri. Tämän seurauksena mineraaliöljy jää ihon pinnalle, mikä tekee siitä auringon heijastimen, joka voi johtaa auringon vaurioitumiseen ja värimuutoksia.” Ja vaikka on olemassa monia öljyjä, jotka voivat kosteuttaa ilman tukkeutumista huokoset, mineraaliöljy ei ole yksi niistä. “Se on yhdentyyppinen öljy, jota en suosittele minkäänlaisille ihomuodoille”, sanoo Dallas-pohjainen julkkisesteettinen Renée Rouleau. “Kosmeettiset yritykset muodostavat kosteusvoiteita raskailla öljyillä, kuten mineraaliöljyllä tai öljyllä, täydentämään kuivaa ihoa, mutta näillä öljyillä on suuret molekyylirakenteet, joten ne eivät yleensä koskaan tunkeudu todellisiin kosteusvoiteisiin. ei vain istua pinnalle. “

Tässä on tapa testata sitä: Rouleau ehdottaa odottamaan viisi minuuttia kosteutuksen jälkeen ja koskettaa ihoa kevyesti puhtailla sormilla. “Jos silti voi tuntea kosteusvoidetta raskautta iholla, niin se voi hyvin olla liian rikas sinulle. Iho toimii sienellä – se vie mitä tarvitsee ja loput istuvat päälle, tukevat ihoa ja mahdollisesti mikä johtaa tukkeutuneisiin huokosiin ja tylsään väsyneeseen ihoon. ” Dakar suosittelee mineraalivapaa kasvohoitoöljyä (Weleda ja Sonia Kashuk). “Pidän erityisesti pellavansiemenöljystä”, hän sanoo. “Se tunkeutuu ihoon ja tarjoaa useita etuja: se vähentää ärsytystä ja tulehdusta, hidastaa ja tasapainottaa öljyntuotantoa.”

Mutta jos huomaat mineraaliöljyä kokeiltu ja tosi suosikkituotteesi ainesosaluettelossa, älä hämätä: Täydellinen ihonhoitotuote ei välttämättä ole tarpeen. “Kivennäisöljy saa huonoa rapia rasvaisena, mutta se leikkaa suoraan dramaattisen silmämeikin läpi”, kertoo kosmeettinen kemisti Ni’Kita Wilson. “Seuraa vain puhdistusaineella, jotta poistat kalvot.”

Katso nämä muodonmuutokset, värinvaihdot, periaatteessa sellaiset hullut puhdistusaineet:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 11