Retinoidit pariksi ajankohtaisista steroideista saattavat estää ärsytystä, sanoo tutkimus

Retinolilla tai retinoidilla pakatut ihonhoitotuotteet ovat ihotautilääkäreille suositeltuja suosikkeja syystä: A-vitamiinijohdannainen pudottaa persettä taistelemaan hienoja viivoja, ihon sävyä, kollageenin tehostamista ja aknen puristamista. Mutta kaikki tämä valta tulee hinnalla. Retinoidit voivat olla äärimmäisen ärsyttäviä, jolloin sinusta tulee punaista, kutiseva ja superherkkä auringolle. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kaikki nämä haittavaikutukset saattavat kuitenkin vähentyä ajankohtaisella kermalla.

Retinoidit toimivat nopeuttamalla solujen vaihtumista, Sejal Shah, dermatologi ja SmarterSkin dermatologian perustaja New Yorkissa, kertoo viehättää. “Yleensä sopeutumisaika on 3-4 viikkoa”, hän sanoo. “Tänä aikana ärsytys on yleensä maksimaalista.”

Uudessa tutkimuksessa tutkijat käyttivät split-face-tutkimusta, jolla testattiin paikallisen kortikosteroidin ja retinolin yhdistämisen vaikutuksia ärsytyksen vähentämiseksi. Käyttämällä 16 potilasta, joilla oli akne, kutakin osallistujaa kehotettiin soveltamaan retinolikerma molemmin puolin kasvojaan kahden kuukauden ajan. Ensimmäisen kuukauden ajan he käyttivät toista puolelle ajankohtaista kortikosteroidikermaa ja säännöllistä kosteusvoidetta toiselle puolelle toimimaan kontrollina. Toisella kuukaudella he käyttivät vain retinoidia molemmilla puolilla.

Julkaistu British Journal of Dermatology, Tutkimuksessa havaittiin, että retinolipitoiset tuotteet parittavat topikaalisella kortikosteroidilla vähentivät retinoidilla indusoitua ärsytystä ja kuivumista – etenkin ensimmäisillä kahdella viikolla.

Mutta siellä on saalis. Useimmilla potilailla tutkimuksessa havaittiin vain vähän parantuneita ärsytystä. Silloinkin, kun se on mielenkiintoinen alue tutkimusta varten, tutkimuksen tulokset eivät takaa kortikosteroidin saamista ratkaista kaikki retinolihäiriöt, sanoo Shah.

“Kun aloitat retinoidin, suosittelen helpotusta”, Shah sanoo. Jos et ole koskaan käyttänyt retinoidia ennen, aloittakaa pienemmällä pitoisuudella ennen hyppäämällä voimakkaaseen voimakkuuteen ja vähitellen lisäämällä voimaa. “Aloita käyttämällä retinoidisi vain kaksi tai kolme yötä viikossa (pidämme Best of Beauty -voitto Neutrogena Rapid Wrinkle korjaava yön kosteusvoide.) Kun iho tottuu ainesosaan, lisää taajuutta yhdellä yöllä viikossa joka viikko tai niin. “On myös hyödyllistä valmistaa ihoa kosteusvoide anti-inflammatorisella ainesosalla ja tehdä että käytät kosteusvoidetta koko päivän, “hän sanoo.

Jos ihosi on edelleen ärsyttävää kuukauden retinoidikäytön jälkeen, saattaa olla aika soittaa takaisin, Shah sanoo. “Vaihda heikompaan muotoon ja varmista, että kosteutuu riittävästi”, hän sanoo. “Jos sinulla on äärimmäisen kuivia laastareita, voit käyttää yhden prosentin hydrokortisoni-kermaa kahdesti päivässä näihin alueisiin pari päivää.”

Tärkeintä? Uusi retinoiditutkimus on varmasti lupaavaa, mutta se ei ole mikään kokoinen ratkaisu. Jos käytät retinoideja, keskustele ihosi kanssa mahdollisuuksista torjua sen mahdolliset haittavaikutukset.


Lisätietoja retinoideista:

  • Retinolin silmämuodot, selitetty
  • Olet todennäköisesti edelleen tekemässä näitä neljää yhteistä retinolivirheitä
  • 11 suurinta retinoidimyttiä

Nyt tässä on retinoidien tiede:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3