Kuuntele, Disney: Sinä Parempi Suorita Lähi-idän näyttelijä Aladdiniksi

August 28
No comments yet

Tämä viikko, Hollywood Reporter ilmoitti, että live-action Aladdin elokuva kamppailee etsimään Lähi-itäisen tai Intian alkuperää, joka voi laulaa ja tanssia. He ilmoittivat myös, että Riz Ahmed ja Dev Patel olivat molemmat otettu huomioon Aladdin, kun taas brittiläinen-intialainen Power Rangers tähti Naomi Scott ja intialainen näyttelijä Tara Sutaria olivat molemmat otettu huomioon Jasmine-roolissa.

On olemassa monia ongelmia purkamiseen täällä, joten anna minun aloittaa ensimmäinen: Aladdin on fiktiivinen elokuva arabeista. Tunnuslaulu on “Arabian Nights”. Kahden johtajan – Jasmine ja Aladdin – nimet ovat arabiankielisiä nimiä. Elokuva on asetettu fiktiivinen Lähi-idän kaupunki Agrabah. Elokuva itsessään perustuu “Aladdin” tarina Yhden tuhannen ja yhden yön, alunperin arabiaksi kirjoitettu tarinoiden kokoelma, jota yleisesti kutsutaan englanniksi Arabian yöt. Näetkö teeman täällä?

Edellä luetellut neljä toimijasta, jotka ovat vastakkaisia ​​johtavien roolien kanssa, ovat kaikki Etelä-Aasian alamaisia. Etelä-Aasiassa ja Lähi-idässä on kaksi hyvin erilaista paikkaa. Yhdistelemällä nämä kaksi ryhmää yhdeksi ei ole vain rasistista vaan maantieteellisesti ja historiallisesti virheellinen. Ja mitä se kannattaa, jos et voi nimetä yhtä arabeista näyttelijää, se merkitsee sitä, että koko Hollywoodilla on ongelma käsissään. Lopulta annamme mahdollisuuden sisällyttää ihmisryhmä, jolla ei ole lainkaan näkyvyyttä elokuvassa ja sivuuttamatta sitä.

Mukaan THR, yksi asiamies asiakkaan kanssa, joka kuulusteli: “Testausprosessi oli sotku.” Ja TBH, en ole yllättynyt. Twitter tekee parempaa työtä arabeja edustavien toimijoiden valaisemiseksi Aladdin. IMDB: llä on jopa arabivaltion Hollywoodin näyttelijät, jotka huutavat äänekkäästi, joten ehkäpä johtajien olisi pitänyt pikakatsomassa tuota listakkaa ennen luopumista. Ei voi olla helppoa keskittää Lähi-idän toimijoita terroristina, mutta on vaikea heittää samoja ihmisiä johtavaan rooliin. Vai onko tämä kaikki keino hioa merkkejä?

Ehdotan testiä: Jos haluat pelata Aladdinin roolia, sinun pitäisi tietää, miten oikein sanoa Aladdin arabiaksi. Lisäksi, jos valitset Aladdinin roolin, sinun on ehdottomasti tunnettava Lähi-idän ja Etelä-Aasian välinen maantieteellinen ero – ja hän todella haluaa etsiä myös entisiä toimijoita.


Lue lisää elokuvateollisuuden rasismista:

  1. Meghan Markle paljastaa, millaista on olla naispuolinen nainen Hollywoodissa
  2. 41 Värin naiset saavat REALin kauneudesta ja monimuotoisuudesta
  3. Olen intialais-amerikkalainen malli, enkä pyydä anteeksi

Katsokaa nyt Halima Aden näyttää nuorten muslimien tytöt, miten mallintaa:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 88 =