Muslimimalli Halima Aden defying Beauty Standards

August 28
No comments yet

Ihmiset tuijottavat Halima Adenia, ja se on yksi kahdesta syystä: hän on pukeutunut hyvin erilai- sesti kaikkiin muihin New Yorkin ravintolaan, ja hän on kauniisti kaunis. Mallissa mukana olleita ihmisiä ovat perhe, jossa on mukana pastelli-sininen neulepusero, jet-lag-italialainen pariskunta ja Mansur Gavrielin lisävarusteiden ohut vaaleat blondit. Ja myös minä. Olemme tavannut sunnuntain aamiaista ravintolassa, josta on näkymä Central Parkille, ja myy 20 dollaria sitruunan-ricotta-pannukakkuja. Aden käyttää versiota, mitä hän pukeutuu päivittäin: nilkkanäppäininen pitkähihainen mekko ja kaneli-hued hijab (pään huivi, jos et tunne), joka kehystää täydellistä kasvonsa kuin cameo-kaulakoru. Jopa hampaat hohtavat hampaat houkuttelevat. Vastaus siihen, miksi ihmiset katsovat, on todennäköisesti c) kaikki edellä mainitut.

Aden ei kuitenkaan ajattele tätä. Hän ajattelee ranskalaista paahtoleipää ja erityisesti sitä, onko se OK hänen järjestelmäänsä, koska hänellä oli närästystä edellisenä iltana. “Mitä sinä, 50?” Kysyin. “Tiedän,” hän sanoo, tuskailemalla kuin närästys oli vain toinen tyrmistynyttä reittiä kohti kohti maapallo-trotting-mallia. Ranskan paahtoleipää pidetään hyvänä; hän ottaa itselleen vaahterisiirapin raskas kaato ja paksu voileipä. Makea ja pehmusteet ja se, että hän pudotti kuumaa suklaata aperitiiviksi ennen aamiaista, tekevät Adenistä vielä nuorempia kuin 19 vuotta. Jos hän oli noin kaksi jalkaa lyhyempi, hän voisi kulkea keskellä.

Ei kuitenkaan kameran edessä. Kuten minkä tahansa mallin, Aden todellisessa elämässä on erilainen Adenin eläimistä valokuvissa. Valokuvissa hän voi näyttää kummalliselta tai viattomalta riippuen posken poskesta tai niskan nostamisesta. Kun hän ilmestyi syksyllä 2017 Yeezy-esityksessä fawn-värillisellä faux-turkkipäällyksellä, terävällä kantapäällä ja jet-musta hijabilla, hän näytti jonkin futuristisen sivilisaation hallitsijalta, että meillä olisi kaikki onnea liittyä. Kävelyn alas Max Maran kiitotien alla kauniissa kamelin takissa ja housuissa, hän näytti kuin kuuma lasinen hunajaa. Ja Alberta Ferretti, hän näytti olevan oikeassa kotona kulkevan taustalla takana Gigi Hadidin kanssa. Jos hänen toissijaisen kauneutensa tekee hänestä luonteen kalleimman Hadidin viereen, Adenin elämäkerta on täysin erilainen.

0717-allure-cover-Halima-Aden-vihreä-kissansilmä
Loewen puuvilla takki, puuvilla mekko ja polyesterihame. Sacai-nahkakengät.

Hän syntyi Kenian pakolaisleirillä, ja hän muutti Yhdysvaltoihin äitinsä kanssa 7-vuotiaana ja kasvoi St. Cloudissa, Minnesotassa, noin 65 000 kaupungissa. Kesällä lukiosta valmistumisen jälkeen hän täytti Miss Minnesota USA -palkinnon hakemuksen, joka myöntää apurahoja voittajille. Kilpailu hyväksyi hänet. Sitten esiteltiin pieni este: tapahtuman uimapuku. Adeniä herätettiin muslimiin, ja bikiniin siirtyminen koko lavalle ei täysin sopinut hänen islamin tulkintaansa; hän mieluummin pukeutuu vaatimattomasti päällään hijabia julkisesti ja vaatteita, jotka eivät ole liian lyhyitä tai liian tiukkoja. Hän pyysi haastetta järjestäjiltä, ​​jos hän voisi käyttää jotain hieman kattavammin. “Ehdottomasti”, he sanoivat.

On houkuttelevaa työntää merkitys Adenille, merkitä hänet ja kääntää hänet propagandaksi. Kiistanalaisessa poliittisessa ja sosiaalisessa ympäristössä olisi helppo nähdä hänet julisteena lapsena vastarinnasta. Nainen hijabissa kiiltävän kauneuslehden kannessa (tai kävelemässä suurta kiitotietä pitkin,
että asia) voitaisiin katsoa vastapainoksi muslimien kieltoon. Onko hän symboli? Ehkä. Mutta hän ei elää symbolista elämää; hän elää ihmisen elämää. Jos symboliikkaa on luettava hänelle, se on meidän työssä, ei hänen.

Halima aden allure july 2017
Gucci puuvillapaita ja silkkihuppari. Meikkivärit: Brow Stylist Shape & Täytä Dark Brunette, epätodennäköiset maalit silmänympärys Mint Detox -tuotteessa ja epätäydellinen Pro-Glow-jauhe Sun Beige L’Oréal Paris.

Yksi asia on tietää, ennen kuin jatkamme: Kaikki muslimin naiset eivät halua peittää päätä. “Näin tulkitsen uskontoani”, Aden huomauttaa, “mutta muslimeilla on muslimeja, jotka haluavat olla käyttämättä hijabia. Tämä on jotain, jota ihmiset usein unohtavat. “Aden alkoi pukeutua kahdeksanvuotiaaksi äitinsä jälkeen (” Jokainen tyttö etsii äitinsä niin paljon – se on ensimmäinen sankari “). Nyt hän on heijastavampi hänen päätöksestään. “Yhteiskunta asettaa niin paljon painetta tyttöihin katsomaan tiettyä tapaa”, hän sanoo. “Minulla on paljon enemmän tarjottavaa kuin fyysinen ulkonäköni ja hijab suojelee minua vastaan” Olet liian laiha “,” Olet liian paksu “,” Tarkastele lantiota “,” Katso reidevälitään “. ei tarvitse huolehtia siitä. “


Halima Aden näyttää nuorten muslimien tyttöjen mallin

Mukana ovat: Halima Aden, Deema Ayoubi, Salma Bengabsia, Amira Mahdi, Sabrina Ahmed, Emory Osmani, Ayesha Qureshi, Janiya Smith, johtaja: Amber Fares, Suha Araj. Tuottajat: James Clarizio, Maya Margolina. Muotoilu: Coquito Cassibba. Meikki: Kristi Matamoros. Ääni: Aisha Hallgren. Makeup Assistant: Tatiana Donaldson. Valu: Rawan Eewshah

Todellakin. Kuten kaikkien päätösten ollessa jopa pienet eivät keskimäärin, on silti hankalaa käyttää hijabia. Nähdättäminen on yksi heistä. Kiusanteko on toinen. Aden kuitenkin kumoaa molemmat olosuhteet: varmaan, hänet kiusataan keskikoulussa, mutta ei kaikki ole? “Minulla oli ystäviä, jotka eivät olleet päällä, ja he kävivät myös kiusaamisen kautta. Se oli kova aika – kaikki halusivat vain olla keskenään. “Ja nyt? “Jos luulet, että ihmiset ovat sinua vastaan ​​ja että olet kohde, asiat alkavat näkyä tällä tavalla. Aion vain mennä päiväni, enkä usko, että kukaan ei päästä minua. “

Länsimaisen muodon maailma, jonka Aden on kiertänyt, on hitaasti kiinni. Dolce & Gabbana käynnisti viime vuonna mallin, johon kuului hijabseja, ja H & M esitteli hijabi-mallin edellisen vuoden videokampanjassa. Nike on kehittänyt kevyt “Pro Hijab”. Tällaiset edistysaskeleet ovat joko suuria voittoja osallisuutta varten tai opportunistisia yrityksiä hyödyntää jättimäisiä (ja suurelta osin heikosti huolehtimattomia) markkinoita tai molempia. Mutta onko taustalla oleva motiivi voimaantulo vai voitto, merkit tuottavat selkeän signaalin, kun he palvelevat muslimiä naisia ​​silloin, kun muslimien vastainen mielipide on nousussa: Muoti on kaikille.

Halima aden allure july 2017
Céline-puuvilla-takki. Nike-hijabia. Meikkivärit: Epätavallinen ripsiväri Noir Blackissa, Rouge Coco Gloss Kosteuttava Glossimeri Chillissä ja Les Beiges Terveellinen Glow Kevyt väri keskellä Chanel.

Kiitotie osoittaa meille edelleen kapean ihmiskunnan, lähinnä valkoisen, enimmäkseen ohut, melkein aina nuoren. Aden ei ole vielä tavannut toista mallia, joka käyttää hijabia. Ja hän itse vielä selvittää ammattien kouristuksia, kuten miten välttää tekemästä säätiötä huivin päälle, kun meikkitaiteilijat tekevät asiaa (ympäröivät kasvosi kudosten avulla) ja miten nukut koneella (pro tips: Get ikkuna-istuin ja käytä alustalevyääsi niskatukeen).

Nyt, edessäni oleva Yeezy-yllään, raja-haittaava nuori malli keskittyy lähitulevaisuuteen. Tähän kuuluu myös hänen irrotuksensa lopettaminen, viimeistely lasi-ananas-banaani-oranssi-granaattiomenimehua (jota hän pitää kuin samppanjahuilu), ja lentokentälle saapuminen ajoissa iltapäivällä takaisin Minnesotaan. Ensi viikolla: Lontoossa.

Muoti stylisti, Beat Bolliger. Hiukset: Philippe Tholimet. Makeup: Val Garland. Manikyyri: Marian Newman.

Tämän artikkelin versio julkaistiin alun perin heinäkuun 2017 numerossa viehättää. Jotta saat kopion, päätä uutiskeskuksiin tai tilata nyt.


Lisää muslimeista kauneudesta:

  1. 11 muslimeja naiset muoti-kauneuden teollisuudessa paljastavat tyylisuunnitelmansa
  2. Muotiala alkaa omaksua muslimeja, mutta tämä on pitkällä aikavälillä?
  3. Intiimi maailma muslimien kauneutta
  4. 11 muslimi kauneus bloggaajia sinun pitäisi ehdottomasti seurata

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 86 =