I Quit Makeup ja ihoni tuli kamala – meikki ja iho

August 28
No comments yet

Juuri ennen kiitospäivää, tein suuren elämän päätöksen: lopetin yllään meikki.

Tarkemmin sanottuna tulin vapaa-ajattelevaksi, työläisten kirjoittajaksi, eikä siihen tullut enää meikkiä. En ole välttämättä halunnut osallistua kauneushoitolaan: olen kosmetiikkakauppias, jota nosti isoäiti, joka kertoi äitilleni laittaa meikkiä vain poistamaan roskat (“et koskaan tiedä, kenen tapaat ajoneuvoyhtiön loppu! “hän muistutti äidilleni ja opetti minulle elämän mottona” pieni jauhe ja maali tekee sinusta mitä sinä et ole. ”

Ei ole väliä kuinka huono olisin tuntenut, se aina näytti paremmalta, kun laitan “kasvoni” päälle.

Ja niin kuin lukion, olen hakenut litania tuotteita joka ikinen päivä – olipa kuinka huono olisin tuntenut, se aina näytti paremmalta, kun laitan “kasvoni” päälle. Viimeisin rutiini oli Dior Star Foundationin kerros, joka on suunniteltu täydellisten selfieiden valmistamiseen: nopea pölytys Lancome-viimeistelyjauheella, kerma NARS-punastuminen Orgasmissa, kevyt luomiväri, nestemäinen eyeliner ja paljon ripsiväriä. Mutta laittamalla kaikki ne ylelliset – ja kohta kasvot, kalliit tuotteet, kun en ole vuorovaikutuksessa kenenkään kanssa, mutta koirani koko päivän näytti olevan jätettä. Joten irrotin jauuni ja maali.

Se varmasti tuntui oudolta, mutta olin lukenut, että “meikki detoxit” olivat hyviä sinulle. Ihoni palkitsisi minulle sen, että se antaisi tauon värillisten kemikaalien päivittäisestä annoksesta tulemalla hehku-y: iin ja virheettömäksi. Odotin innolla säteilevää ihoa – ei tarvittavia tuotteita.

Se ei ole sitä, mitä sain.

Ihoni kapinoi olemasta alasti melkein heti. Gnarly Mustapäiden alkoi nousta ylös. Zits sulautui yhteen kuten Pangea päinvastoin, luoden pieniä mantereita otsaani ja leukaani. Ja kun jokainen kuoli, punaiset laastarit, jotka he jättivät heidän jälkeensä, näyttivät kestävän parantuneen kauemmin (mikä näkyi selvästi ilman luotettavaa peiteltään). En nähnyt mitään muuta selitystä siitä, mikä voisi aiheuttaa tämän äkillisen pudotuksen ihoni laatua – pestäisin kasvoni kahdesti päivässä, käytin SPF-kosteusvoidetta joka aamu ja yritin hoitaa aknea paikallisesti. Omat huokoset olivat puhuneet. He jättivät sen meikkiin.

Omat huokoset olivat puhuneet. He jättivät sen meikkiin.

Hämmentynyt siitä, miksi en tuntenut sellaista ihon tyyppiä, joka innostaa välitöntä sarjaa ei-makeup-ilmiöitä, kuulin asiantuntijoita. Näyttäisi siltä, ​​että kosmetologiasta luopuminen ei ole maaginen parannuskeino – kaikki, johon olin uskonut uskoa. “Meikki ei ole demoni”, sanoi Dr. Debra Jaliman, dermatologi yksityisessä käytännössä New Yorkissa ja kirjoittaja Ihon säännöt: kaupan salaisuuksia New Yorkin dermatologiasta. Hän kertoi, että rakas Dior Star Foundation sisältää titaanidioksidia, joka voi toimia tulehduskipulääkkeinä, taistelemalla punoitusta ja ärsytystä, kun uudet puhkeamistani osoittavat voimakkaasti. Ja se pahenee – ihotautilääkäri ja psykologi tohtori Amy Wechsler huomauttivat myös, että voisin saada laiskan kahdesti päivittäisellä kasvojen pesulla paljaan ihoni vuoksi. “[On mahdollista] puhdistit paremmin, kun käytit meikkiä, koska saat meikkiä”, hän sanoi. Vai niin. Sain sen.

Mutta muutokset olivat enemmän kuin ihonläheiset. “Sinä käydään meikkiin vetäytymällä”, sanoi Beverly Hillsin dermatologi tohtori Harold Lancer. Se kuulostaa typerältä, mutta on todella todellinen asia: “Jos olet tottunut käyttämään meikkiä ja lopetat – on alitajuntaan tunnepitoinen komponentti, joka ei käytä kosmetiikkaa, mikä aiheuttaa testosteronituotantoa”, sanoi Lancer. Lancer selitti, että päivittäisen puolustuskerroksen käyttämättä jättäminen ei aiheuttanut stressiä ja turvattomuutta, aiheuttanut kehoni tekemään enemmän testosteronia, mikä aiheutti öljyrauhan ruuhkautumisen, vikoja ja tukkeutumista. Puhumattakaan, että tämä ei ollut ainoa uusi stressi elämässäni – lähes kymmenen vuoden kuluttua toimistoon joka päivä, yhtäkkiä siirtymässä aikatauluni ja työskentelemällä kotoa oli luultavasti jarring enemmän kuin tajusin.

“Jos olet tottunut käyttämään meikkiä ja lopetat – on alitajuntaan tunne-osa, joka ei käytä kosmetiikkaa, mikä aiheuttaa testosteronituotantoa.”

Rutiinit ovat emotionaalisesti lohduttavia, ja meikki on yksi minun. Mutta Wechsler, Jaliman ja Lancer suostuivat siihen, että minun ei tarvitse palata pukeutumiseen, jotta ihoni olisi hallinnassa. Rituaali on tärkeä osa, ja minulla on nyt mahdollisuus luoda sellainen, joka sallii minun paremmin hoitaa ihoni prosessissa. Lancer määritteli minulle kolmipituisen aamuohjelman, joka koostuu puhdistamisesta, kosteuttamisesta ja ihonhoitorajan levittämisestä hänen linjastaan, mikä antaa minulle rakenteen, jota olen kadottanut aamun meikistä. Ja toivottavasti-hehkuva, upea, luonnollinen iho.

Seuraa Marie Claire Instagramissa viimeisimmistä uutisista, kauniista kuvista, hauskoista tavaroista ja sisäpiiristä POV.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5