Äiti-Shaming on rampantti – äidin ärtyneiden kasvanut suuntaus

August 28
No comments yet

Et voi tunnistaa keskipitkää äitiä hänen Birkin-laukkunsa tai Lycle-lynsäsä. Hän tulee kaikenkokoisiin ja sosioekonomisiin luokkiin ja elää ilman erityistä postinumeroa, kasvattaen pääään sydämeen, rapeaksi Kaliforniaksi, Deep South, New York Cityksi. Mutta tiedät kesken äitiä, kun tavata yksi: Hän kritisoi vanhemmuustyyliasi, soittaa sinut Facebookissa tai viiltää sinut. Nämä ovat keskikokoisia tyttöjä, jotka kaikki kasvoivat ja kukoistivat aikuisten kiusaajiksi omilla lapsillaan. Olet todennäköisesti kohdannut muutamia paikallisessa leikkipaikassa. Helvetti, ehkäpä sinä olemme yksi.

Aikaisemmin tässä kuussa julkaistussa tutkimuksessa 80 prosenttia tuhannesta äidistä sanoi, että he ovat häpeällisiä muilta äideiltä. Korkea kuin tämä numero on, en ole yllättynyt. Juhlissa viime kesänä kuulin naisryhmän – kaikki jotka ovat äitejä – pudottamalla uuden äidin, joka oli juuri lähtenyt helpottamaan lastenhoitajan. Sen sijaan, että suhtautuisivat äitiyden ensimmäiseen vuoteen, he arvostelivat häntä selänsä takaa vielä imettävän vielä vielä yhden vuoden ikäisen lapsen. Ei, että vauvan ikää todella oli väliä – naiset kritisoivat myös muita naisia, koska imetystä ei ole tarpeeksi kauan. Tai imettämättä ollenkaan. Kun kirjoitan tämän, ystäväni Facebook-sivulla on kommentti sota tämän artikkelin suhteen siitä, onko se itsekästä pulloa syöttämään vauvaa. Olet valehteleva, jos teet ja kumartaisit, jos et näillä naisilla.

kuva

Kuvaesitys Betsy Farrell

Berkeleylinen lääkäri kertoi minulle, mitä hän tapasi kun hänen lapsi-ikävuorensa poikasi uimaan. “Oli joukko äitejä, jotka viikkoa viikossa eivät puhu minulle, joten vain ripustin yksin. Eräänä päivänä heillä oli äänihäinen keskustelu siitä, kuinka hirveitä” ne, jotka työskentelevät äidejä, jotka luopuvat lasten päivähoidosta “, ovat. ” Tuolloin hän työskenteli paljon, jota hän nautti ja ajatteli toisen vauvan aikaansaamista. Momentti lyö sointu. “Minulla oli koko yönä sula.”

Kuinka hän ei voinut? Nämä aiheet – imetys, työssäkäynti, kirjaimellisesti kaikki valintasi, jonka teet vanhempana – ladataan, ja ne ovat erityisen täynnä nyt, kun he ovat näkyvämpiä kuin koskaan ennen. Jokainen, joka seuraa sinua Instagramissa, voi kertoa (tai luulee, että he voivat) kuinka paljon aikaa vietät lapsesi kanssa. Jokaisella on oikeus kommentoida.

Epäröi syyttää pop-kulttuuria äitinsä vihaa, mutta elämä jäljittelee taidetta. Vanhempieni sukupolvi kasvoi katselemalla scripted sitcoms moitteettomasti käyttäytyviä lapsia (Brady Bunch, Onnen päivät) ja mallinnut omaa toimintaansa vastaavasti. Mutta kun viihdeominaisuutemme kehittyivät, niin tapa, jolla kohtelemme toisiamme. Indiana Universityn televiestinnän professori Nicole Martins teki tutkimuksen, joka yhdistää aggressiivisen käyttäytymisen – lähinnä nuorille naisille – näyttelemään tähtiä, joita hän pitää sosiaalisesti aggressiivisena. Tytöt, jotka katselivat Yksinkertainen elämä sillä keskiajalla teini-ikäiset ovat nyt naamioituneet Todelliset Housewives.

“2000-luvun alussa meillä oli uudentyyppinen huono tyttö…valkoinen, keskiluokka ja esikaupunki, jolla on lupaava tulevaisuus. “

Se, että Keskimääräiset tytöt ilmestyi vuonna 2004, kun nykyiset nuoret äidit olivat lukiossa tai korkeakoulussa, ei ole sattumaa. Taide myös jäljittelee elämää. Tina Fey inspiroi kirjoittamaan käsikirjoitusta lukiessaan vuoden 2002 tietokirjallisuutta Queen Bees ja Wannabes Rosalind Wiseman, jossa kirjailija havaitsi “pienet tapoja, joita tytöt menevät toistensa jälkeen”. Kiusaamisen tutkiminen tänä aikana totesi, että tytöt voivat olla aggressiivisia – ei fyysisesti ilmeisellä tavalla fiksuilla, vaan hienovaraisemmilla, välillisimmillä tavoilla. Lukemattomat artikkelit ja uutisosastot 2000-luvun alussa keskittyivät naispuolisten kiusaajien uusiin ilmiöihin ja kertoivat idean siitä, että tytöt ovat sosiaalisesti kilpailukykyisiä olentoja, jotka pyrkivät olemaan suosittuja ja voimakkaita – ja uhata muita prosessissa.

“Vuoden 2000 alkupuolella meillä oli uudentyyppinen huono tyttö … valkoinen, keskiluokkainen ja esikaupunki ja [lupaava tulevaisuus],” kirjoittaa Anita Harris kirjassaan All About the Girl: Kulttuuri, voima ja identiteetti. Wiseman toteaa, että etuoikeutetut ovat niin tottuneita valtaan, että he eivät tunnista, kun he hallitsevat ja hiljenevät muita. Paljon kuin Regina George. Ja entinen suosittu tyttö, joka nyt istuu vieressänne pediatrian toimistossa.

kuva

Kuvaesitys Betsy Farrell

Jennifer Mayer, 33, Brooklynin doula-tukipalvelun omistaja, sanoo, että uusi äiti tuntuu aivan uudelta lukiolta. Hänen “äitinsä tapaamiset” muuttuivat niin tuomitseviksi, että hänen oli lopetettava osallistuminen kokonaan. Hän muistelee erästä päivämäärää, jolloin äitien ryhmä vaihtaa syntymä tarinoita: “Olin ujo sanoa, koska synnyin kotona ja ihmiset ajattelevat, että olet hullu, mutta päätin jakaa kertomani , koska se on minun, mutta myös haluan auttaa normalisoimaan synnytystä. ” Mayer sanoo, että hän oli häpeällinen toinen äiti, joka julisti sen hän ei koskaan vaaranna omaa lapsensa elämää tällä tavoin. Järkevä kaivaminen yhdessä synnytyksen hormonien kanssa oli kauhea kokemus Mayerille. “Sanoin, että riskiin poikani elämäni syntymävalinnassani oli kaikkein tärkein asia, joku voisi sanoa minulle.”


Vaikka saattaa tuntua paradoksaalilta, että kypsät naiset olisivat julmakkaita toisilleen, kun he luultavasti nostavat lapsiaan ystävällisiksi, on kiusaamista. 101: Jos joku muu valitsee, tunnet itsesi paremmaksi. Taide Markman, Ph.D., psykologian professori Texasin yliopistossa ja kirjailija Brain alushousut, viittaa siihen tieteelliseen ja historialliseen näyttöön, jonka mukaan sosiaalisen ryhmäkokonaisuuden omaavat naiset, joilla on samanikäisiä lapsia, saavat suuruuden kasvaamalla muiden ympärillä olevia ihmisiä. “Ryhmien yhteenkuuluvuuden tunnetta on helppo ylläpitää luomalla ero ryhmässä ja out-ryhmässä”, hän selittää. Keskittymällä ulkopuolisille, klickin vahvistuminen ja keskimääräinen äitien asema ryhmässä nousee. Kyllä, kaikki ovat erittäin nuoria korkeampia ja ei, ei ole harvinaista aikuisikään. “Se on oikeastaan ​​syvä osa ihmisen sosiaalisia vuorovaikutuksia”, Markman sanoo. Hänen tapaansa, kiusaajat ovat narsistit, ja narsistit tukevat itsetuntemustaan ​​muiden ihmisten energian kautta. “Näet tämän ryhmän sisäisen ja ulkopuolisen käyttäytymisen liiketoiminnassa urheilujoukkueiden faneilla, ja kliseillä äitejä. “

Syyttää evoluutiota: Simon Fraser -yliopiston tutkijoiden tutkimuksessa todettiin, että kiusaaminen oli sopeutumisreuna esi-isillämme. Bullyillä on usein korkea sosiaalinen asema, eivätkä ne yleensä ole ahdistuneita tai masentuneita. Markmanin mukaan “onnistuneet narsistit ympäröivät ihmisiä, jotka lisäävät luottamustaan, käyttävät sitten valtaansa pysymään kasan yläosassa”.

kuva

Keskimääräiset tytöt, 2004
Paramount Kuvat

Nykyään näiden kiusaajien uhrit päätyvät yhä useammin terapeutin sohvalle. Heather Quinlan, psykoterapeutti Connecticutissa, on monia potilaita, jotka käsittelevät keski-äidinkielen kysymystä: “Onko äiti ärtyisä, syrjäyttävä, tuomitseva, manipuloiva tai suorastaan ​​julma, se voi aiheuttaa suurta vaivaa naisilla vastaanottavan käyttäytymistä ja luo erittäin epäterveellisiä suhteita “, hän sanoo.

Jopa julkkikset, jotka ovat täydellisiä kuin heidän elämänsä voivat vaikuttaa, eivät ole suojattuja keski-äideiltä. Chrissy Teigenin virkistävästi rehellinen sosiaalisen median läsnäolo on toistuva tavoite äiti-häpeilemään, mikä johtaa kaikkiin kritiikkiin päivämäärätyönä kauan sen jälkeen, kun hänen vauva on syntynyt ruumiillisen ekseeman häpäisemiseksi tyttären poskille. Hilary Duff joutui suutelemaan poikansa Disneylandin huulilla (hänellä on neljä vuotta). Kristin Cavallari kerrottiin, että hänen lapsensa näyttivät liian ohuilta, kun hän lähetti kuvan heistä uimareitissä. Kaikki kolme naista käyttivät asemansa ja sosiaalisen foorumin taistelussa.

Teigen tuli Cavallarin puolustukseen: “En koskaan tiedä miksi vanhemmat kritisoivat muita niin ankaraa, tietäen, että he menivät hulluksi, jos he olisivat vastaanottavalla puolella ALLTHETIME”, hän murskasi. “Kukaan vanhemmista ei usko, että he ovat täydellisiä, minä häiritsen näitä sh ** pääkommentaattoreita.” Kuka haluaisi saada joku tuntemaan itsensä kauheaksi hauskaksi? “

Ilmeisesti paljon ihmisiä. (Duffin viesti yhdelle sai yli 8000 kommenttia.) Koska viha, joka usein on naamioitunut pohtimatta lapsen hyvinvointia, ei ole edes välttämättömyys äitiydestä – se koskee ihmisten välisiä tapoja. “Kyllä, toisinaan käyttäytyminen johtuu siitä, että naiset yrittävät korvata alhaisen itsetunnon”, sanoo Quinlan. “Mutta toisinaan äidit tarkoittavat yleensä muita ihmisiä, perheenjäseniä, työtovereita, tarjoilijoita, kassareita, vain elämäntapa.”


Aina kun se johtuu, aggressiivisuus on mahdollistanut ja tehostanut sosiaalisen median (ei yllätys täällä). Jona Garrett, 36, Rogersville, Missouri, kertoo, että hänen ensimmäisen kokemuksensa äidinkielenään kiusaamisesta oli raskaana ollessaan ja liittyi yhteisöyhteisöihin verkossa. “Ensimmäiset äidit kysyisivät kohtuullisen kysymyksen – ei” Voinko antaa lapselleni heroiinia? “, Mutta kun he voisivat ottaa käyttöön kiintoaineita, tällainen asia. Lautakunnat naiset häpeivät ja sanoisivat, että heidän lapsensa minulla ei ole koskaan mitään. Olin liian pelkää koskaan kysyä jotain. ” Hänen poikansa on nyt kahdeksan, mutta paine ei ole pudonnut. “Poikani luokassa on homeroom-äitiä, jotka menevät kaikki ulos”, hän sanoo odotuksista, että sinun pitäisi tehdä sama. “Kun olin pieni, olit onnekas, jos sinulla on meksikolaatikko ja eväste koululla, mutta nämä äidit hiljattain panivat sundae-baariin, jossa oli enemmän täytteitä kuin TCBY. Lapset eivät edes tienneet, mitä tehdä. “

Pinterestissä ja Instagramissa hallitsevassa maailmassa on äiti (jota naiset ovat tehneet aikojen alusta lähtien), jotka alkavat tulla loputtomaksi kilpailuksi täydellisyyteen, ettet saa ulos kutsua olemasta mitään vähemmän? Pitääkö meidän kaikkien pitää pysyä älykkäässä synnytyksessä, sukupuoli paljastaa puolueet, tarkat äitiysvoitot, ammatillinen syntymäpäiväleikkaukset sairaalan osastolla? Olen hiljattain törmännyt virkaani kauniiseen vaaleaseen naiseen, jonka päällä on off-the-shoulder-paita, jossa #MomLife kulkee kultakirjeissä etupuolella. Se on kaiken täydellisesti curated olemassaolo, tämä äitiys asia.

kuva

Kuvaesitys Betsy Farrell

“Keskinkertainen äiti käyttäytyminen voi pahentaa järkyttävää itsetuntoa ja ajaa menestyä, onnellisempia, rikkaampia, kauniimpia ja” parempia kuin muut äidit “, ja sosiaalinen media voi olla laukaiseva tekijä”, Quinlan sanoo.

Garrettille Facebook-äidit, jotka lähettävät kuvia kaikista lapsen elämästä, ovat osittain vastuussa negatiivisuudesta. “Se voi tehdä sinusta tuntuu kuin teet huonoa työtä äidiksi”, hän sanoo. Joten hän yrittää nyt lisätä tasapainoa ekosysteemiin. “Voin lähettää kuvan tyttärestäni, joka heittää asentoa tai poikani siirtää jonkun pois”, hän sanoo. “Emme ole täydellinen perhe, enkä halua toimia yhtä verkossa.” Toistaiseksi, ei häpeää. Kun Garrett lähetti Facebook-videon tyttärestään, joka itki ensimmäisenä koulupäivänä, hän sai kommentteja, kuten “tämä on minun työskennellä” ja “siksi meillä on heitä – kiduttamalla heitä!” Realismi on vertailukelpoinen, mutta monet naiset eivät ole halukkaita viemään sitä siellä.


Pyysin äitini 61-vuotiaalta, jos hän koki keski-ikäisen käyttäytymisen ja nosti minut ja sisareni. Hän sanoi, että äidit, joihin hän liittyi, yrittivät vain maksaa laskujaan, tehdä työtä ja saada lapset ulos ovesta ja lähteä kouluun. Miehistä ei voitu verrata toisiaan. Syntymäni aikana ei ollut mitään Mitä odottaa kun odotat, puhumattakaan Upbebe Bebe: Yksi amerikkalainen äiti löytää Ranskan vanhempien viisauden. “Meillä oli vain vanhempamme, lääkärit, mutta lähinnä ystäväni luottaaksemme neuvoihin lasten kasvattamiseksi, joten miksi me olisimme keskenämme toisillemme?”

Markman sanoo, että elantonsa laajemmilta perheiltämme on toinen syy keski-äitien nousulle. “Yksi vanhemmuuteen liittyvistä tärkeimmistä asioista on se, että on vaikea tehdä. Aiemmin, kun ihmiset yleensä tavattiin lähempänä sukulaisia, sait apua sekä päivittäisiä neuvoja sisaruksista, täpeistä ja seduunoista, serkkuista, ja vanhempien kanssa. Tämä antoi sinulle tunteen siitä, tekitkö sen oikein, mikä auttaa poistamaan vanhempien ahdistusta yleensä. ”

kuva

Big Little Liesin äidit yrittävät suojella lapsiaan kiusaamisesta, samalla kun he kiusaavat toisiaan.
HBO

Ehkä äitiä tänään – painostuksen ollessa selfie-tason kaunis, kypsymään instagram-arvoisia (orgaanisia) aterioita, suunnittelemaan runsaita leikkikappaleita ja pitämään uran ylläpidossa, jotta he eivät monissa tapauksissa osallistuisi vain kotitalouteensa, vaan eläkkeensaajana tai edes ainoana tulonlähteenä – ovat aivan liian pettyneitä.

Lindsay Powers Eichmann, 34, kahden työskentelevän äiti, myöntää itsekseen keskittyvän äidin käyttäytymistä. “Minulla on ollut pari hetkeä tahattomasti tyttöystävyys. Kun olen irrotanut ryhmäpostituksen, kun jalkaväkenin vaimoni ja samanaikaisesti pumppaillen, se tuli väärään suuntaan ja loukkaisi toisen naisen tunteita”, hän sanoo. On helppo nähdä, miten tämä voi tapahtua: muutoin ihana henkilö ei ole niin mukavaa, koska hän on hukkua. “Olin kiireinen ja väsynyt ja hämmentynyt ja kirjoitin nopeasti ilman ajattelua. Kun luin sähköpostin myöhemmin uudelleen, tunsin itseni kauheaksi, koska se ei ollut vain minua.”

Eichmannin mielestä osa keski-äiti-ongelmasta on vanhemmuuden empatian puute koko yhteiskunnalta. Jokainen tuntee, että he eivät ole menossa, ihmiset ovat jo reunalla, ja yksi tyhmä kommentti voi kieroutua hallitsemattomasti. Hän on jotain. Pew-tutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan työssäkäyvät vanhemmat sanovat olevansa stressaantuneita, väsyneitä, kiireisiä ja lyhyt laatuajassa lastensa, ystäviensä, kumppaniensa ja harrastustensa kanssa. Yli kolmannes työskentelevistä vanhemmista sanoo, että vanhemmuus on stressaavaa koko ajan tai suurimman osan ajasta.

“Kuka haluaisi saada joku tuntemaan kamala hauskaa?”

Ehkä keskivaikea käyttäytyminen kuin imetyksissä ei olisi olemassa, jos naisilla ja heidän kumppaneillaan olisi enemmän tukea kuin maksettu vanhempainloma. Heidän ei tarvitse painottaa pumppaamista, paluuta työhön, miten heillä on varaa lastenhoitoon, onko heillä aikaa huolehtia vastasyntyneestä. “Meidän kaikkien on panostettava energiaamme taistelemaan suurempien kuvataajuuksien sijaan leikkikentän keskikokoisten tyttöjen sijaan”, Eichmann sanoo..

Missään ei ole epärealistisia odotuksia äideille – ja etuoikeutetuille naisille voi olla äitiä tässä maassa – oli selkeämpää kuin HBO: n hiljattain Big Little Lies, joka oli vakava sunnuntai-yön annos syntymää. Ei siksi, että lapset, jotka ovat suloisia ja suloisia ja periaatteessa täydellisiä. Mutta koska aina-tapa-liian-koonnut äidit, jotka syöttävät epämiellyttävän naisen rivalries ja rätti profanities kuten “Get laid, narttu” koulun pudotuslinja. Jos tämä on jokseenkin heijastunut siitä, miten äitiys on kehittynyt, ei ole ihme, että olemme historiallisimpana bully-est-joukko.

Voimmeko siis kaikki suostua luopumaan äitien pahuudesta ja enkä tiedä, että tukevat lapsen kasvattajia? Äiti on tarpeeksi kovaa ilman kaikkea häpeää ja tuomiota. “Olet aina toinen arvaus itsestäsi”, kertoo Garrett. “Jos olet normaali vanhempi, ajattelet,” olen kamala vanhempi. ” Sinun ei tarvitse ketään muuta sanoa sinua puolestasi. ”

kuva

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =