Black Panther -pukujen suunnittelijahaastattelu – yksityiskohdat Black Pantherin pukuihin

August 28
No comments yet

Bei ole Pantheria on kaunis elokuva.

On aivan liian monta syytä selittää täysin miksi. Perjantai on elokuva maailman ensi-ilta, ja se on jo ylpeä ylivoimainen edistyneiden lippujen myynti kaikista supersankari elokuva ennätys. Viimeaikaiset arvostelut ovat olleet ylivoimaisesti positiivisia ja jaettu faneille, joilla on trendejä hashtags kuten #BlackPantherSoLit ja #WhatBlackPantherMeansToMe. Useita “Musta pantteri Haasteita “on luotu auttamaan heikossa asemassa olevia mustia ja ruskeita oppilaita näkemään sen ilmaiseksi, herättäen lukuisia ja upeita ilonäytöksiä.

“Kauneus Musta pantteri löytyy sen ylivoimaisesta, uraauurtavasta ja ennennäkemättömästä mustasta. “

Ja tässä on enemmän jännitystä kuin pelkkää geeky-iloa. Monipuolisen fanien yhteisö, kauneus Musta pantteri löytyy sen ylivoimainen, uraauurtava, ja unapologetic musta. Nuorena mustana naisena, kestää minua kuukausia Todella ymmärtää tämän elokuvan merkitys. Vain harvoissa elokuvissa voi olla jopa yksi merkki merkki tai jopa miehistön jäsen väristä huolimatta kaikesta sosiaalisesta progressiivisuudesta, jota me vaatimme vuonna 2018. Kansainvälisen franchising -yrityksen omistautuminen tällaiseen runsaaseen esitykseen on tuskallinen harvinainen ja arvostettu yllätys.

kuva

Marvel Studios

Kun näin ensimmäisen edistyneen seulonnan Musta pantteri tässä kuussa runsaasti ruskeita ja mustaa kasvot heijastuivat minulle takaisin ruudulta. Minut pidätettiin istuinpaikallani, joka oli hämmästynyt fantastisen todellisuuden edessä. Mutta tämä elokuva ottaa visuaalisen musteensa yhdellä askeleella, sitoutumalla itseään hämmästyttävän tyylikkääseen esteettiseen.

Meitä on kyseenalaistettu Musta Pantherin elämys, koska ensimmäinen traileri esiteltiin viime vuoden San Diego Comic-Con: ssa; kirkkaat värit, jotka korostavat mustan ihon ainutlaatuisia sävyjä, herkkiä hameita ja koruja, jotka koristelevat kuningattaret ja soturit, ja superheron puku leikattuna mahtavalla tavalla kuin hieno kolmiosainen puku.

Se auttaa, että todellinen mestari mustan muodin valittiin pukeutumaan elokuvaan. Ruth E. Carter on kolmenkymmenen vuoden ajan kehittänyt muotoilun veneilyä, jossa on laaja elokuvaprojekti, joka sisältää mustan kenon School Daze ja Rakkaus ja koripallo.

kuva

Marvel Studios

Pukeutumisessa Musta Pantherin Wakandan kuvitteellinen maailma, Carter käytti yhtä tärkeää kysymystä ohjaamaan häntä: jos Afrikka ei olisi asutettu, mikä se näyttäisi? Ensinnäkin, kuten Carter kertoi haastattelun aikana, elokuva “tarvitsi välittömästi tuntua, että se oli Afrikassa”. Ja ei, se ei tarkoittanut keskittyä monoliittisiin kertomuksiin köyhyydestä ja pysähtyneisyydestä mantereella, joka yleensä leviäisi tiedotusvälineissä likaisten ja murskattujen vaatteiden läpi.

“Ihmiset nauttivat käsityötaidosta, kauan ennen Internetin ja kaikkien nykyisten gadgetien löytämistä.”

“Afrikka on humongous mantereella, jossa on erilaisia ​​ihmisiä, jotka elävät kaikkialla Itä-Afrikassa, Länsi-Afrikassa, Pohjois-Afrikassa, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Kapkaupungissa”, hän selitti. “Heillä kaikilla on hämmästyttävä esteettisyys, joka eroaa seuraavasta: se ei ole kaikki iso paikka. Tiesin, että menen suunnitteluprosessiin ja halusin käyttää näitä jakoja esittelemään Wakandaa omalla loistavalla tavalla.”

Afrikan väestörakenteen monimuotoisuudella oli suuri rooli mytossa Musta pantteri. Wakandan historia luo kansakunnan syntymän viiteen erilliseen heimoon, jotka hylkäsivät aiemmat vastustajat muodostaakseen yhtenäisen yhteisön. Maankontinenttisen kulttuurivaihdon fiktiivisen historian kehittämiseksi Carter ja hänen tiiminsä kävivät usein matkoja maanosassa ja perehtyivät lukuisiin todellisiin alkuperäiskansojen.

kuva

Marvel Studios

“Mitä minä tein, katsoin Masaai-leikkeitä, Ndebele-kaulan renkaita, Himba-nahkatyötä – muiden vaikutteiden joukossa – ja annoin kaiken tämän suunnitteluprosessiin”, Carter sanoi. “Emme kuitenkaan halunneet pysähtyä siellä ja tehdä siitä näyttää dokumentaarilta. Halusimme siirtää sen eteenpäin ja käyttää näitä vaikutteita uusilla tavoilla. Halusimme osoittaa, kuinka Wakandans rekonstruoivat tapaa, jolla Himba käyttää nahkaa ja laita sen Dora Milajeen, ja kaula rengastuu, kun Dora Milaje-kulut näyttävät koruilta samalla kun he kunnioittavat edelleen afrikkalaista historiaa. “

“Älkää erehtykää: emme koskaan pääse takaisin vanhoja tapoja, joilla mustaa on edustettuna tiedotusvälineissä.”

Tämä uudelleenmuodostus on toinen tärkeä teema, joka ohjaa Carterin työtä (Wakandans ovat uskomattoman osaavia materiaalien keksimiseen uudelleenmuotoilussa), etenkin siinä mielessä, että hän sisälsi kuvitteellisen metallin Vibraniumin vaatteissaan ja koruissaan.

“Näillä kauniilla peiteillä on tunnetusti Basotho-heimo Etelä-Afrikassa, ja vaikutusvalta on Musta pantteri,”Carter kertoo.” Meillä oli todella painettu adinkra-symboleita hopeanväristen peittojen toisella puolella, kuten Vibranium, joten voisimme osoittaa, että raja-heimo käyttää huopiaan kilpeinä. Sillä tavalla yritin mukauttaa Vibraniumia modernille Wakandalle. “

kuva

Marvel Studios

Mutta Vibraniumin käyttöä ei ole enemmän kuin muotia kuin T’Challa Musta pantteri puku. Carter on antanut tuoreen uuden päivityksen sen päivinä, kun se taistelee superheroyhteisöä vastaan Kapteeni Amerikka: sisällissota.

“Katsoin DC: n Teräsmies, ja huomasin, kuinka Supermanin lihakset olivat terästä, ja uloimmassa kerroksessa – joka on kuin ylähuone – oli hieman ohuempi niin, että pystyt näkemään hopeateräksen lihakset. Lihakset olivat eräänlainen upea niiden loisteessa, joten ajattelin, että olisi todella hieno tapa osoittaa Vibranium uudessa Musta pantteri puku. Sen pitäisi olla ohuempi, kevyempi ja huipputekniikka. “

kuva

Marvel Studios

Carterin laajan tutkimuksen tuloksena on rohkea, afrofuturistinen sekoitus huipputeknologiaan, jossa on nimenomaan perinteisiä vetoomuksia. Ja vaikka Wakandan kansa eroaa esteettistään – perinteisemmillä kylän kylissä on hienovaraisia ​​Vibranium-muotoiluvaikutuksia, kun taas kosmopoliittisissa kaupungeissa olevat näyttävät juuri lähtenyt pois New Yorkin muotiviikolla kiitotie – ne ovat selkeästi yhteydessä yhdeksi kansakunnaksi Carterin kattava käsite. Wakandan-muotin menneisyyden ja läsnäolon sekoittumisen löytäminen oli hänen suosikkihaasteensa; oppitunti mustan historian jatkuvasta ja kehittyvästä luonteesta, kaikki pukeutuneet värikkäisiin kankaisiin ja jalokiviin.

“Luulen, että kaikki ihmiset nauttivat katsomassa muinaisia ​​heimojen perinteitä ja ihmisiä nauttivat käsityötaidosta kauan ennen Internetin ja kaikkien nykyisten gadgetien löytämistä”, Carter sanoi. “Käsityötaito on niin ikivanha historiassa, joten sitä on helppo kääntää uudenaikaiseksi muotoiluksi. Se on kuin joku, joka tänään haluaa sekoittaa vintage-kappaletta nykyaikaisten lisävarusteiden kanssa, rikastuttaa koko tyylin ideaa ja luo tämän maailman, jossa voimme todella nähdä, missä tyyli on juurtunut, ja sitten ymmärtää modernia uudelleenkäyttöä perinteisten käsityökalujen ja mitä se tarkoittaa. “

kuva

Marvel Studios

Mutta tiettyjen muotiasusteiden yksityiskohtien keskittäminen oli vain osa Carterin työtä Musta pantteri. Hänen rikkaasti erilaisten tyylinsä joutui myös erottamaan yksittäisiä merkkejä, mikä on monimutkaista, kun kyseessä on mustia ihmisiä näytöllä. Värien mustien vääristely mediassa on aika vanhanaikainen tarina: Mustat hahmot harvoin näyttävät lainkaan, ja harvinaisina hetkenä, kun he tekevät, heidät tehdään vääristyneiksi ja tuntemattomiksi karikatyyleiksi. Yleisöt kohtaavat nämä mustat hahmot aggressiivisina katulapset, sassyn vaaleat vaatteet, orjat, piikaiset tai huonosti maksettavat palveluntuottajat ja muut nopeat ja helppo stereotypiat.

Mutta Bosemanin T’Challa on mikään muu kuin stereotypio Musta pantteri. Hänen isänsä ja entisen Wakandan kuninkaan kuoleman jälkeen T’Challa on nouseva kuninkaallinen johtaja, joka yrittää selviytyä uusista velvollisuuksistaan. Carter korosti, että hänellä oli oltava mahdollisuus esittää hänen voimakas uusi asema muotia käyttäen ja sanoa: “Kaikkien on oltava tyylikkäitä, halusin säilyttää ruumiinmuotoisen muodon vaatetuksessaan, joten hänellä oli paljon neuleita, jotta näet hänen harteillensa ja hänen käsivarsistaan, useimmat hänen vaatteensa olivat todella pitkät, ja tämä antoi hänelle kuninkaallisen palatsin, mutta en halunnut, että hän näyttäisikin tukevalta vaatteineen ja korkkeineen, ja halusin, että hän olisi nuori ja tuntea nuorena.

kuva

Marvel Studios

Haastetta stereotypioiden torjumiseksi ei kuitenkaan vain alkanut ja päättyä T’Challaan. Huono edustus on erityisen huono huolenaihe mustille naisille, joita tutkitaan tarkasti ja rangaistaan ​​näytöllä, kun he eivät noudata valkoisia eurocentristen kauneusstandardeja. Tämä rangaistus tulee tavallisesti huonosti sopiviksi vaatteiksi, rosoisiksi kampauksiksi, jotka ovat stylistien keksimät, jotka eivät tunne luonnollisia kynsiä ja keloja, ja meikit, jotka vaimentavat mustan käyttäjän ihoa. Rento puolella – ja usein väärässä yrityksessä markkinoida hyvin kapea esimerkki mustan naisen kauneudesta ei-yleisöön – mustat naispuoliset hahmot, jotka olemme näytöllä sallitaan useita sävyjä ja muutamat pysyvät kaukana ylivoimaisesta kenestä, jolla on tummemmat ja ilmeisesti enemmän epämiellyttävät mustan tippumat.

“Kauneus oli tärkein asia, kaiken oli oltava kaunista.”

Pari tämän kanssa esteettinen stigmatointi Afrikassa, ja monet vähemmän kokeneet puku suunnittelijat olisi solki alla paineen muotoilu musta nainen merkki. Mutta jälleen kerran, Carterilla oli ratkaisu edustamaan Musta Pantherin musta naiset – kokeiltu ja totta menetelmä, joka juurtuu omiin unelmiinsa ja toiveihini. “Kauneus oli tärkein asia”, hän kertoo minulle. “Kaikki oli kauniita, mihin suuntaan tulin, houkuttelevuus oli tärkeintä, jos se ei ollut houkutteleva ja se ei ollut kaunista, niin se ei ollut heille, enkä halunnut kenenkään kaltaiselta He olivat alkeellisia, halusin, että jokainen on moderni tyyli, tämä on kuninkaallinen perhe: ne ovat kuningattaret ja osa kuninkaallista tuomioistuinta.

kuva

Marvel Studios

Kuinka yksinkertainen idea, mutta kuinka voimakas se on tässä historian hetessä. Ehkä olen flirttaileva hyperboli täällä, mutta Musta pantteri todella tuntuu mitään, mitä olemme koskaan nähneet aiemmin. Carterin pukusuunnittelu on selkeä taidonnäyte ja hallitseva tarkoituksellinen visuaalinen tarinankerronta. Se on sydämellinen rakkauskirje Afrikalle, joka tunnetaan koko Diaspora-alueella ja radikaali suunnitelma kaikille tuleville tiedotusvälineille, jotka käsittelevät syrjäytyneiden ryhmien edustusta.

Älä erehdy: Emme voi koskaan päästä takaisin vanhoja tapoja, joilla mustetta on edustettuna tiedotusvälineissä. On intohimoinen muutoksen aalto, joka vihdoin tekee kehitystä tällä alalla, kertomuksista, jotka saavat kertoa täällä keskustelluista muotivalinnoista. Musta pantteri ei ehkä ole katalysaattori, joka synnytti tämän aallon – se on muinainen asia, useiden sukupolvien mustien esi-isien sukupolvet ennen meitä – mutta aalto, joka nyt pesemme yli meidät, tuo koko mustaan ​​ihmisten yhteisöön.

Tänään on päivä Musta pantteri nousee. Ja sen mustanaisuus – kaikkiin sen sävyisiin, välttämättömiin ja ajattomisiin todellisuuksiin – on juuri syy sille, että se on niin kaunis elokuva.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =