Taistelu valkoisesta ylivoimasta – miten valkoisia nationalisteja torjutaan

August 28
No comments yet

Kuten niin monet, minä katselin kauhua ja surua, kun neonisotit marssivat Charlottesvillessä Virginiassa elokuussa. Poissa ovat valkoisten huppujen päivät, joilla on reikiä silmiin. Ne on korvattu tiki-soihtuilla valkoisilla miehillä khakihousuissa. Kuuntelemaan heidän laulunsa, että “juutalaiset eivät korvaa meitä” on kuulla rotuun liittyvän ahdistusta korvattavaksi maassa, joka muuttuu nopeasti, demografisesti ja poliittisesti. Olen huolissani tulevaisuudestamme, ja olen kauhistunut nykyisestä. Isoäitini oli orjuutettu. Isäni isovanhemmat selviytyivät holokaustista. Klan taisteli äitini. Ovatko minun lapseni myös ajaa sitä?

“Nyt on aika tulla yhteen ja aloittaa kovaa työtä uudestaan ​​Amerikasta.”

Onneksi oletetaan, että rotusota ja väkivalta ovat takanamme, on häiriintynyt. Vuonna 2017 ne ovat edelleen osa amerikkalaista kangasta. Nyt on aika tulla yhteen ja aloittaa kovaa työtä uudestaan ​​Amerikasta.

Pimeä historia, jota nämä khaki-pukeutuneet miehet pyrkivät säilyttämään, on sellainen Amerikka, joka ei täyttänyt lupausta “vapaudesta ja oikeudenmukaisuudesta kaikille.” Afrikan kansan sekasorto ja muuttuvan talouden pelko olivat sen, Unioni ja Konfederaatio. Konfederaatio pyrki pitämään orjuuden kaikin keinoin ja liittymässä olevat valtiot menivät niin pitkälle kuin irtautuivat Yhdysvalloista, koska niiden uskollisuus rasismiin ja jakautumiseen oli vahvempi kuin niiden uskollisuus lupaukselle siitä, mitä Amerikka voisi olla kaikille. Tiki-taskulamput tulivat tänään suojaamaan ja herättämään orjuuden perintöä ja erottelua, jakoa ja riitaa.

kuva

Naisten ralli valkoista nationalismia vastaan ​​Philadelphia, elokuu 2017
BASTIAAN SLABBERS / NURPHOTO / SIPA / NEWSCOM,

Jos olisimme todella ahdistusta talouden ylittävän valkoisen työväenluokan ahdistuksesta, olisimme nähneet satoja tuhansia valittamattomia valkoisia miehiä, jotka marssiivat valtiokapolitiikoissa ja Valkoisessa talossa ja vaativat, että valtiolliset lainsäätäjät ja kongressi tekevät uusia politiikkoja, jotka herättävät amerikkalaisia, jotka jäävät jäljelle asialistalla, joka asettaa etusijalle voiton ihmisille. Ne olisivat seisomassa, ei tiki-polttimien ja aseiden kanssa, vaan kädet ristissä miljoonien amerikkalaisten kanssa, joita myös amerikkalainen unelma jättää jäljelle: naiset, väkielokuvat, LGBT-ihmiset, maahanmuuttajat, muslimit ja vammaiset.

Kuitenkin 32-vuotiaan Heather Heyerin murha ja 20-vuotiaan DeAndre Harrisin murhatut valkoiset supremacistit kertovat hyvin erilaisesta tarinasta. Joillekin, vihata ja vihata ryhmien huomiotta jättäminen on paras tapa voittaa ne. Mitä sitten tapahtuu, kun emme hyväksy tukemista tällaiselle väkivallalle hallituksemme korkeimmilla tasoilla? Vaikka valkoiset kansallismieliset ryhmät saattavat vaikuttaa edustavammaksi yhteiskunnassamme, presidentti ja jotkut hänen hallintoelimensä tukevat heille alusta, legitiimiys ja suojelu. Suojelemalla menneitä muistomerkkejä keinona säilyttää amerikkalaisen kulttuurin ristiriidat on yksi asia. Suojeleminen ja tukeminen Confederation takana hallituksessamme ja yhteisöissämme on toinen asia kokonaan. Valitettavasti osa päätöksentekijöistä on eläviä muistomerkkejä arvoihin, jotka kuuluvat museoihin, ei Valkoiseen talomme.

Enemmän kuin Konfederaation lippuja ja patsaita, nämä taistelut koskevat kansaamme tulevaisuutta. He ovat lakeja, jotka ohjaavat maamme. He käsittelevät sitä, kuinka tunnistamme maamme kohtaamat ongelmat ja ratkaisut, joita hyväksymme niiden ratkaisemiseksi. He ovat siitä, kuka on amerikkalainen, ja jos me todella tulemme lopulta tullaksemme vapaan maan ja rohkeiden kotiin. Amerikka voi varmasti hyötyä rohkeudesta juuri nyt.

Harva arkielämä Saksassa otti vakavasti Hitlerin nousun 1920- ja 1930-luvuilla. Monet jättäneet huomiotta tai jopa kannattivat hänen kasvavaa voimaa ja häiritsevää esityslistaa, kunnes se sai höyryä ja, mikä tärkeämpää, sai valtion valtuudet panna sen täytäntöön. Hitlerin visio yhdessä hallituksen laillisuuden kanssa tappoi 6 miljoonaa juutalaista ja lähes 13 miljoonaa muuta ihmistä, joita ei pidetty toivottavina ja vääriä Saksan ongelmille: vammaisille; Neuvostoliitto, Puolalainen ja romaniväestö (Gypsy); LGBT-ihmiset; Jehovan todistajat; ja ihmisiä, jotka olivat tai olivat aiemmin vangittuna.

Yhdysvaltain valkoiset kansallismieliset ryhmät ovat historiallisesti tuottaneet samanlaisen rotusyrjinnän ja rodullisen terrorismin strategian etenkin sosiaalisten olosuhteiden muuttuessa. Kansalaisoikeuksien liikkeen aikana Ku Klux Klan ja muut valkoiset supremacistiryhmät marssivat yhteisöissä, joissa musta ihminen uskaltikin rekisteröityä äänestämään. Yöllä kuolleina Klanin jäsenet heittäisivät palomiehiä siviilihenkilöiden järjestäjien koteihin. He pommittivat kirkkoja, jotka tukivat liikkeen mukaan lukien 15. syyskuuta 1963 aamulla Birminghamissa Alabamassa sijaitseva 16th Street Baptist Church, jossa neljä tyttöä – Cynthia Wesley, 14; Carole Robertson, 14; Addie Mae Collins, 14; ja Denise McNair, 11 – kuoli vain 11 päivää sen jälkeen, kun liittovaltion järjestys oli ilmoitettu, ja Alabama-koulujärjestelmä oli integroitava. Väkivalta on aina käytetty työkaluna, joka estää ihmisiä irtautumasta valkoisesta ylivaltaisuudesta.

“Väkivalta on aina käytetty välineenä, joka estää ihmisiä irtautumasta valkoisesta ylivaltaisuudesta.”

Viime kuukausien protestoinnit ja vastaremonstruktiot edustavat sellaista Amerikan lupausta, joka ei ole vielä syntynyt, mutta voi tulla aikaisemmin, jos kukaan meistä ryhtyy siihen, ettei se ole itsestäänselvyys. Elokuussa Kaliforniassa sijaitsevassa Bay Area -yhteisössä kymmeniä tuhansia ihmisiä oli kasvotusten edessä, ja vaarallinen suuntaus levisi koko Amerikassa. Yhteisöni nousi vihasta valkoisten nationalistien muodossa, ja me voitimme. Charlottesville; Bostonissa; Durhamissa, Pohjois-Carolinassa; Phoenixissa; San Franciscossa ja Kalifornian Berkeleyssä yli kaksi miljoonaa ihmistä koetteli kollektiivisesti valkoisia kansallismielisiä järjestöjä ja voitti. Emme kääntyneet pois. Osoitimme heille, että edustamme lupausta Amerikasta, jossa kaikki kuuluvat, jossa me huolehdimme toisistaan ​​ja kunnioitamme erimielisyytemme, koska erot tekevät siitä todellakin vahvempia.

Kun marssit ovat ohi, meidän velvollisuutemme on, että amerikkalaiset jatkossakin vastustavat valkoista valta-asemaa aina, kun se ilmenee – kaupungissamme, työpaikoillamme, kouluissamme, palvontatyymissämme ja varmasti Valkoisessa talossa. Haluan nostaa lapseni maahan, joka ei koskaan palaa tähän historialliseen pimeään aikaan. Jos haluamme onnistua, tällä hetkellä me kutsumme lukemaan rivejä. Vaarana on Amerikka, joka odottaa syntyvänsä.

Black Lives Matterin perustamisen lisäksi Garza on kansallisten kotimaisten työntekijöiden liiton erityishankkeiden koordinaattori

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =