* Downton Abbey * Kauneus: Ei ripsiväriä, Ole hyvä, olemme edwardialaisia

August 28
No comments yet

Tuulettimet PBS blockbuster * Downton Abbey* emme tarvitse meitä kertomaan heille, että kausi kaksi on saapunut, lopettaen tuskallisen kauan odotuksen kauden draaman paluuta varten upeassa englantilaisessa talossa, joka on täynnä hemmoteltuja aristoja ja pilkkaavia palvelijoita. Kuinka kauan olemme selviytyneet? Yksi valopilkku oli video parodia joka ilmestyi YouTubessa Joanna Lumleyn kanssa Kerrassaan upea fame, edwardian housekeeffin pelaaminen Sepffan makujen kanssa.

“Onko huulipuna, jonka olet pukeutunut?”, Butler kysyy epämiellyttävän.

“Vähän hiukan kiiltävä”, vastaa Lumley. “Hänen rohkeutensa ei ole mielessä.”

Vitsit jättivät meidät miettimään, mitä Downtonin Crawley-sisarilla olisi itse asiassa ollut heidän lääkekaapissaan – tai pikemminkin peilistä turhamaisuuksista, joissa he näyttävät viipyvän tuntikausia, kun uskollinen piika harjaa hiuksensa ja kuuntelee heidän salaisuutensa. Se osa, kuten se tapahtuu, on totuuden rengas: Edwardian naiset eivät koskaan (ei, koskaan) leikkaavat hiuksiaan näyttelyssä työskentelevien meikkitaiteilijoiden mukaan, jolla on valmiina historioitsija poliisin jokaisen eleiden ja pukujen hoidossa. Hyvät perheet naiset käyttivät hiuksiaan tyttömäisesti ja siitä hetkestä lähtien, kun he olivat valmiita naimisiin. Harjakahkoja kerättiin harjoista ja käytettiin hiusten muokkaamiseen päällimmäisenä suurempaan tilavuuteen.

Päällä Downton, kaikkia näyttelijöitä pyydetään olemaan irrottautumaan kulmastaan ​​siitä päivästä lähtien, kun heidät heitetään – käytäntö oli ennen palvelusta ensimmäisten maailmansodan aikana tuntemattomia sekä palvelijoista että päälliköistä – ja niiden ripset on värjätty kasvattamaan kasvot luonnollisesti. “Mitään ripsiväriä ei sallita lainkaan,” __Michelle Dockery (joka leikkii vanhin tytär Lady Mary) kertoi Vogue. __“Historiallisesti naisia ​​ei olisi tuotu tällaisiin tuotteisiin, joten emme voi käyttää niitä.” Maybelline tuotti ensimmäisen ripsiväriä vuonna 1913, ja ennen sitä naiset käyttivät saippuaa, joka sekoitettiin nokea pimeän ripset. Mutta ilmeisesti käytäntö ei ollut vielä tehnyt hyppää kunnioittavuuteen.

Näyttelyn johtava meikkitaiteilija, Ann Oldham, kertoo, että hän pyrkii olemaan ei-makeup-ilme. Le Blanc de Chanel -aluke ja Giorgio Armani -valoisa silkkisäätiö luovat illuusion kermanvalkoisille ihokuvioille jo kauan ennen auringonnousun suosion ja pienen Stila Raspberry Crush Lip & Cheek Stainin pelata persikkaa. Hän käyttää myös sopivaa tuoksua, Yardley Lily of the Valley eau de toilette, niin että näyttelijät jopa hajottavat osan Britannian Päivittäinen posti.

Puhuminen tästä, kaikki tämä huolellinen huomiota yksityiskohtiin jättää kritiikkiä kylmäksi. Vaikka yläkerran asukkaat olisivat voineet kiinnittää entistä enemmän huomiota hygeiiniin, ne alakerran palvelushallissa yksinkertaisesti ei olisi ollut aikaa tai kaltevuutta. Palvelijat huuhdottiin kerran viikossa kuumavesisäiliöstä, joka heittäytyivät heidän ahtaisiin neljäsosaan keittiön liesi. ” Ohjelman henkilöt ovat aivan liian puhtaita. Todellisuus olisi ollut paljon raju, “historianhistori Jennifer Newby kertoi Telegraph. “Uskon, että ihmiset eivät ymmärrä, että palvelijat väsyvät.” __

LIITTYVÄT LINKIT:

Hiukan tietosanakirja: kulttuurihistoria

Lyhyt kynsien historia

TV: n paras meikki … Eikö ole mitä ajattelet

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 60