Keinotekoinen iho kosmeettisiin testeihin

August 28
No comments yet

Viime vuosina olemme parantaneet niiden ihmisten elämää, jotka elävät elävästi, missä meikkipuhelin ja eläinten rakastaja Venn-kaavio ovat päällekkäisiä. Tuotteilla, jotka tekevät meistä näyttävät hyvältä, eivätkä vahingoita sumeita ystäviä, on entistä helpompaa kuin koskaan. Mutta vaikka nämä tuotemerkit ovat edelleen poikkeus sääntöstä, uusi tieteellinen läpimurto vie meidät toiseen askelta lähemmäksi elämää eläimille ilman eläimiä.

Yksi tärkeimmistä esteistä kosmetiikan testauksen siirtämisestä kaiken synteettiseen ihoon on aina ollut rajoitukset, jotka keinotekoinen iho voi tehdä. Ilman karvatupoja ja rauhasia, jotka erittävät öljyä ja hikiä, on perinteisesti ollut raja siinä määrin, että faux iho voisi jäljitellä todellista lihaa ja puolestaan ​​rajoittuu siihen, kuinka tehokasta testausta sen päälle replikoituu ainesosien vaikutuksia ihmisen ihoon. Nyt Japanin tutkijat ovat kehittäneet uuden tekniikan kasvattamaan keinotekoista ihoa, joka toimii lähes identtisesti todellisena ihona.

Ensinnäkin, oikeudenmukainen varoitus: Vaikka tämä tekniikka voi auttaa lopettamaan eläinkokeet kosmetiikassa yhden päivän, sen varsinaiseen kehitykseen liittyi lab-hiirien käyttö. Monimutkainen prosessi sisälsi solujen poimimisen hiiren kumista, käsittelemällä soluja niin, että ne aiheuttaisivat indusoituja pluripotentteja kantasoluja (eli soluja, jotka voivat kehittyä mihin tahansa soluun kehosta) ja sijoittaa ne sitten oikeaan ympäristöön niiden kääntämiseksi ihon soluihin. Kun solut kypsyivät, ne istutettiin lab-hiiriin ja annettiin kasvaa. Ja kasvaa ne – aivan normaalisti, itse asiassa liittäen ympäröivän lihaskudoksen ja hermojen ja jopa kasvavan hiuksen.

Sen mahdollisen roolin kosmetiikan testauksen lisäksi tämä kudoskehitystekniikka voi jonain päivänä kyetä kasvattamaan ihonsiirtoja polttouhreille, sanoivat tutkijat. On vielä paljon tehtävää molemmille saavutuksille – monia prosesseja on vielä kehitettävä, muun muassa etsimällä tapa saada laboraalinen iho kehittää omia hermovärejä, ei vain yhdistää luonnossa esiintyviin hermoihin sen ympärillä. Tutkijat arvioivat, että kestää vielä viisi tai kymmenen vuotta ennen kuin prosessi voidaan mukauttaa ihmisiin, vaikka tulokset ovat varmasti toiveikkaita. John McGrath, molekyylikudodologian professori Kings College Lontoossa kertoi BBC uutiset että uusi järjestelmä asettaa meidät “yli puoliväliin” kohti kasvavaa toiminnallista ihoa ihmispotilaille. Kuinka tämä ajanjakso käännetään kosmeettisille testeille ei ole vielä selvää, mutta se on epäilemättä valtava edistysaskel taistelussa eläinkokeiden lopettamiseksi.

h / t: Newsweek

Westminsterin näyttelyn kilpailijoilla on vakavia kauneusrutiineja:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 99