Yllättävää tiedettä itsenäisyyden perksien takana

August 28
No comments yet

Pitkäaikainen henkilö, voin sanoa itsekseen (ellei tulevaisuudennäkymät ole Googling minun nimeni ja tapahtuu tämän artikkelin), että olen onnellinen irrotetaan. Viime viikolla menin Los Angelesiin yksin työskentelemään viiden päivän ajan, enkä voi kertoa kuinka monta ihmistä kysyi, kun tulin takaisin: “Eikö sinä yksinäinen?” Ei, en tiennyt. On tietysti hetkiä, jolloin toivotte, että voisit olla merkittävän muun kanssa, mutta voin laskea nämä hetket toisaalta. Kuten amerikkalainen psykologinen yhdistys huomautti äskettäin, on tosiasiassa tiedettä, joka osoittaa, miksi yksittäiset ihmiset voivat jollain tavoin olla onnellisempia kuin aviopuolisot.

Huolimatta siitä, että nykyinen pop-kulttuuri-maailma pyörii ympäri Bachelorette ja Bumble, Kalifornian yliopiston Santa Barbara -lehden tiedemies Bella DePaulo sanoo, että monien yksittäisen elämän näkökohdat voivat olla onnellisia. Esimerkiksi: Yksittäiset ihmiset arvostavat “mielekästä työtä” (ura yksi on intohimoinen) enemmän kuin monet naimisissa olevat. Myös yksittäiset ihmiset ovat vähemmän “insulaarisia” ja yhteyksiä muihin suhteisiin sen sijaan, että ne olisivat eristettyjä, kuten monet saattavat ajatella.

Muutamia muita havaintoja, joita DePaulo laajensi? Yksittäisillä ihmisillä on “lisääntynyt tunne itsemääräämisoikeudesta” ja he todennäköisemmin ovat onnellisia, kun he ovat itsenäisiä. DePaulo sanoo päinvastoin aviopareille. Tämä voi johtaa pitemmällä aikavälillä onnellisempaan elämään, koska jonkin verran meidän kaikkien on oltava itsenäisiä.

Huolimatta siitä, että he ovat yksin, DePaulo huomauttaa, että toinen puoli ei ole parempi kuin toinen. “Enemmän kuin koskaan ennen, amerikkalaiset voivat jatkaa elämäntapoja, jotka toimivat parhaiten heille. Ei ole mitään mallia hyvää elämää varten”, hän sanoi. “Ei ole väliä, mitä kaikki muut tekevät tai mitä muut ihmiset ajattelevat, että meidän pitäisi tehdä, mutta löydämmekö paikkoja, tiloja ja ihmisiä, jotka sopivat siihen, kuka todella olemme, ja anna meille mahdollisuuden elää parhaamme elämäämme.”

Toivottavasti löydän S.O. aikaisemmin kuin myöhemmin, mutta tällä välin ainakin olen onnellinen.

8 Perks of Being Single:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =