Kuinka värinvaihdunta toimii todella

August 28
No comments yet

M.A.C: n viimeisimmistä huulitiivisteistä ja Lipstick Queenin erittäin pakkomieltavasta Frog Prince -mallistosta, värin muuttuvassa kosmetiikassa on hetki – ja meillä on joitain suuria 90-luvun meikki-flashbackeja. Mutta miten nämä muuttuvat pigmentit todella toimivat?

Monet nykyaikaisista värinvaihtotuotteista korostavat huipputekniikan ammattikieltä liittyen kehon kemiaan ja luonnolliseen pH-arvoonsa, värin muuttuvassa meikkiin liittyvä teknologia ei ole mikään uusi. Itse asiassa yksi yleisimmin käytetyistä ainesosista väri presto-chango on ollut noin vuosikymmenien ajan: Punainen 27.

Sen maagiset ominaisuudet elävät sen muotoilussa. “Punainen 27 on pH-arvoinen”, sanoo kosmeettinen kemisti Ni’Kita Wilson. “Kun se joutuu kosketuksiin kosteuden kanssa, liukoisuuden ja pH: n muutos saa väriaineen muuttumaan kirkkaan vaaleanpunaiseksi.” Niin kauan kuin vettä ei altistu, väriaine on väritön ja se voidaan sekoittaa öljy- tai vahapohjaiseen tuotteeseen (kuten huulirasvaan) lisäämättä omaa kirkasvaahtoa. Tämä tuote voi puolestaan ​​olla kirkas tai värjätty joukko villi värejä, kuten Huulipuna Queenin funky green blush. Punainen 27: n määrä yhdessä muiden käytettyjen väriaineiden kanssa määrittää ensisijaisesti lopullisen sävyn.

Tarkoittaako tämä väriä vaihtavat meikkituotteet eivät anna sinulle täydellistä sävyä, joka perustuisi pH-arvoosi? Kyllä ja ei. “Punainen 27 voi kääntyä pH: n tai ympäröivän ympäristön pH-arvon mukaan”, Wilson sanoo. Koska käytännöllisesti katsoen kaikkien ihon pH on noin 5, kemikaalipohjaisella sävyllä on enemmän tekemistä luonnollisen ihon sävyyn sekoittaen Red 27: n rohkean pehmeän kuin joidenkin teknologisten ihmeiden kanssa. Se tekee siitä vähemmän tyydyttävän katsella ystäväsi ilmauksia, kun ruudut kirkkaanvihreä huulipuna brunssiin? Ei kirjassamme.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 74 =