Skinny & Crazy vs. Fat & Happy

August 28
No comments yet

pilleri in mouth

Getty Images

Kun Jen Morrow istui lääkärin tutkimushuoneessa, hän katseli asteikollaan kulmassa toivon ja pelon yhdistelmää. Viimeisen neljän kuukauden aikana 38-vuotias Los Angelesin elokuvatuottaja oli ottanut mielialan stabilointitelevision litiumia masennuksen ja itsemurha-ajatusten masennuksen hoitoon niin voimakkaana, että hän oli pyytänyt poissaoloa hoitotyöstä. Välittömästi lääkeaineen aloittamisen jälkeen hän ei voinut auttaa huomaamaan valtavaa muutosta ruokavaliossaan: “Olin surkea”, hän sanoo. “Menin muutamasta manteli-iltapäivän välipaloista valtavien voileipien laskemiseen”. Kahden viikon kuluttua hänen ruokailutottumuksensa palautui normaaliksi, eikä Morrow enää tuntenut itsemurhaa. Mutta kun hän yritti vetää Elizabeth- ja James-farkut suosikkiparistaan, hän huomasi, että hän tuskin nappiisi niitä. Ehkä se on vain siirtymäkausi, hän ajatteli. Morrow ei halunnut lopettaa litiumia – hän oli alkanut tuntea vaikutuksensa mielialaansa – joten hän päätti olla terveempiä kuin hän olisi koskaan ollut elämässään, tunkeutui kuntosalille tuntikausia kerrallaan ja syö vain ei- -jalostettujen elintarvikkeiden. Sillä välin hän osti muutaman parin farkut kolmea kooltaan suurempana kuin normaalisti ja vältti astumalla mittakaavaan kaikin kustannuksin.

Mutta täällä hän oli lääkärin vastaanotossa vuosittaisen fyysisen, ei yllään mitään paperi-asuunsa, tunne hänen ylimääräisiä kiloja kuin ankkuri hänen puoliväliinsä. Kun sairaanhoitaja vihdoin joutui punnitsemaan hänet, hän asetti ensimmäisen levyn 100-puntaan. Kauemmas ja kauemmas oikealle sairaanhoitaja laittoi levyn, “menemällä ohi, mitä olin ottanut maksimaalisen painon voivan olla,” sanoo Morrow. Muutaman kuukauden kuluttua hän oli laskenut yli 20 kiloa. “Minä tuhoutuin”, hän sanoo. “Ja päätin sitten, että en enää voisi elää sellaisenaan.” Hänen lääkärinsä heitti hänet pois litiumista, korvaamalla sen vaihtoehtoisella lääkityksellä.

Yhdellä neljällä naisella, jotka ottavat mielialahäiriöitä huumeidensa joissakin elämänkohteissa, psyykkisten mielenterveyshäiriöiden leima on vähentynyt dramaattisesti (kysymys ei ole tällä hetkellä masennuslääkkeellä, mutta kuka ei ole). Jopa Oscar-ehdokkaana Silver Linings Playbook, jossa Bradley Cooper ja Jennifer Lawrencein hahmot sitoutuvat kaikkiin kokeellisiin lääkkeisiin, Cooperin Pat on valittanut, että hänen lääkkeensä saavat hänet turvokseksi. Vaikka areno kovaa tietoa siitä, kuinka moni ihminen painostaa mielialan meds, asiantuntijat yleensä arvioida noin 25 prosenttia. “Näen potilaita vähintään kerran viikossa, jotka ovat saaneet painon lääkkeensä vuoksi”, sanoo tohtori Jennifer Payne, psykiatri Johns Hopkinsistä. “Olen äskettäin ottanut jonkun Zoloftiin, ja se todella auttoi hänen masennuksestaan, mutta hän ei ollut tyytyväinen painonnousuun, joten vaihdimme toiseen lääkkeeseen. että yksi, koska se herätti todella ahdistusta. Se on turhauttavaa sekä potilaalle että lääkärille. “(Pfizerin, Zoloftin valmistajien mukaan potilaat ovat ilmoittaneet painon nousuista ja vähennyksistä.)

Vaikka on epäselvää, miksi masennuslääkkeet, psykoosilääkkeet ja mielialan stabilisaattorit voivat aiheuttaa painonnousua, Payne sanoo lääkärit luulevat olevansa yhteydessä potilaan aivokemikseen ja siihen, miten lääkkeet vaikuttavat yksilön kemiallisiin reseptoreihin. Potilaan ruokahalu voi kasvaa yksinkertaisesti, koska masennus on nostettu; nainen voi ajatella, että hän on täynnä kiloa, kun hän todellakin palaa terveeseen painoon, koska masennus voi johtaa raskaaseen laihtumiseen. Mikä tahansa syy, Judith Wurtman, Ph.D. Serotoniinin valta ruokavalio, että keskimäärin potilaat voivat saada missä tahansa 20-100 kiloa.

pillereitä

Getty Images

Jotkut naiset sopivat hyvin pillereiden aiheuttamiin pehmusteihin, jos se merkitsee muutosta mielialallaan. Maria Andrews, 36-vuotias art historioitsija New Yorkissa, ei kiinnostunut 15 kiloa, joita hän oli tehnyt sen jälkeen, kun Lexapro aloitettiin masennuksestaan ​​niin kauan kuin se merkitsi, että hän voisi lopulta tuntua vakavaksi erityisen tuhoisan vuoden jälkeen. “Ennen kuin lähdin Lexaproon vuonna 2004, merimiesten mainos voisi hyppää ja aloittaa itkevän jagin”, hän sanoo. “Olin menettänyt työpaikkani ja olin käynyt läpi hajoamisen. Lexapro alkoi tasoittaa minua.” Hän meni neljässä pukukokoon, mutta “En täysin välittänyt, en enää halunnut nauraa, kun huomasin vanhoja naisia, jotka istuvat yksin parkkipenkereissä. Olisin mieluummin lihava ja onnellinen kuin laiha ja surullinen”. sanoo. (Forest Laboratories, valmistajat Lexapro, ei päästy kommentoida.) Niin paljon, että hän ei ole vaivautunut keskustelemaan sitä hänen lääkärin kanssa. “Pidin kaikista uusista käyristän”, hän korostaa. (Joten kuuma valokuvaaja hän aloitti dating jälkeen laskeutuu uusi työpaikka.)

Payne toivoo, että potilaat voisivat ottaa Andrewsin asennon. “Monet naiset voisivat seisomaan saada muutaman puntaa, joilla on pieni seuraus verrattuna käsittelemättömään masennukseen”, hän sanoo – vaikka Wurtman toteaa, että käsittelemätön äkillinen painonnousu on vaarallista, etenkin jos sinulla on diabetes, taustalla oleva sydänsairaus , tai korkea kolesteroli. Nämä lääkkeet auttavat useimpia potilaita, mikä on elintärkeää muistaa: masennus, Payne sanoo, “ei ole jotain huijata ympärillä.” (Kansallisen mielenterveystyön mukaan 90 prosenttia itsemurhien uhreista kärsi masennuksesta ja muista mielenterveyden häiriöistä.)

Rachel McKee, 38-vuotias lapsihuoltaja sosiaalityöntekijä Albanyssä, New Yorkissa, löysi itsensä painonnousun taajuuksien ääripäähän. “Olen kamppaillut alhaisen asteen masennuksen kanssa koko elämäni, vanhempani aina kutsuivat minulle” serotoniinin puutteellinen “, hän sanoo. Vastasina, että hän pystyi selviytymään ilman lääkitystä, hän keskittyi harjoitteluun ja puheterapiaan. Mutta neljä vuotta sitten hän alkoi kokea selittämättömiä särkyjä ja kipuja. “Luin, että kehon kipu voi olla masennuksen oire,” hän sanoo. “Sain niin huonoa, että lopulta hyväksyin lääkärini ehdotukseni, että yritän Cymbaltaa. Hän sanoi, että se olisi” yhden ja kahden lyönti “molemmille.” McKee ei huomannut suurta eroa kummallakaan, mutta kahden kuukauden kuluessa hän alkoi painautua ja neljän kuukauden kuluttua hän osti housujen miesten osastoa. “En halunnut kohdata todellisuutta, että menin ylös naisten koon”, hän selittää.

Ennen kuin ottaisit Cymbaltan käyttöön, McKee voisi helposti menettää 1 tai 2 kiloa, joita hän voisi saada kerran kerrallaan. Mutta lääkkeen aloittamisen jälkeen hän olisi tehnyt 8 tai 9 puntaa viikossa “, enkä kyennyt tekemään sitä”, hän sanoo. “Saa enemmän masentua siitä, ja se vain kääntyi pois hallinnasta.” Vuoden kuluessa hän sai 70-70! – puntaa.

“Yritin kaikenlaisia ​​hulluja ruokavalioita”, muistelee McKee. “Paino ei ole koskaan muuttunut, joten annan luopua ja syödän enemmän.” Hän ei syyttänyt Cymbaltaa; hän oli hänen vikana, hän ajatteli, ettei se tarttunut yhteen ruokintasuunnitelmaan. “Rakastin rakastan hyvää aamua ystävien kanssa, mutta aloin viettää kaiken aikaa televisiota katsomalla sohvalla, ahdistelemalla aivot ruoan kanssa”, hän sanoo. “En halunnut, että ihmiset näkevät minut ja ajattelevat, Wow, hän sai rasva.”Noin kahden vuoden kuluttua hän lopulta keksi hänelle, että lääke voi olla syyllinen. Hän lopetti kylmä kalkkunan – jotkut lääkärit varoittavat voimakkaasti -” koska lääkärille meneminen tarkoitti punnitsemista jonkun edessä. “Muutamassa viikossa, McKee: n osavalvonta ja runsaskuituinen, vähärasvainen ruokavalio alkoivat jälleen työskennellä, ja hänen fyysinen kipu oli mennyt. “Kun olin paremmin kehoani”, hän sanoo, “minulla oli se minua taistelemaan masennukseni kaikissa ei- – käytän lääketieteellisiä tapoja. “Kolme vuotta myöhemmin hän menetti lähes kaiken lisäpainon.

BIG PHARMA EI näytä olevan liian huolissani painonnousuista, joita potilaat kokevat lääkkeissään, Wurtman sanoo: “Lääkeyritykset eivät puhu lainkaan painonnoususta, eivätkä he ole tehneet tutkimusta selvittääkseen parasta keinoa ehkäistä se.” Lilly Bio-Medicinesin viestintäpäällikkö Sonja Popp-Stahly, Cymbaltan päättäjät, on samaa mieltä: “Lillyllä ei ole erityisiä aineita, jotka kohdistuvat potilaisiin, jotka kokevat muutoksia painossaan”, hän sanoo. “Cymbalta-sivustolla ja potilasmateriaaleilla kehotetaan potilaita keskustelemaan lääkärin kanssa, jos heillä on kysymyksiä tai huolenaiheita lääkityksensä suhteen.”

Mutta monet naiset, kuten McKee, eivät tunne, että he voivat helposti palata lääkäriinsä. Ehkä he eivät ole vakuuttuneita siitä, että lääkkeet auttavat enemmän kuin he vahingoittavat. Ehkä se on yksinkertaisesti liian vaikea saada tapaaminen tai he saavat reseptin yleislääkäriltä, ​​joka voi viettää vain muutaman minuutin heidän kanssaan eikä ole tietoinen kunkin lääkityksen vivahteista. (Yksi 37-vuotias Austin, Texas-pohjainen kirjailija myöntää, että hänen lääkärinsä on määrittänyt lukuisia masennuslääkkeitä vuosien varrella, ja jos painonnousu on lueteltu sivuvaikutuksena, hän vain ei täytä reseptiä.) Mitä potilas tahansa -opettajan viestinnän jakautuminen, psykiatrit itse tarvitsevat enemmän vastaamaan näihin huolenaiheisiin, Wurtman sanoo. “Meidän on luotava tukiryhmiä potilaille, jotka ovat nousemassa painoon”, hän sanoo. “Kukaan ei halua liittyä ruokavalioyhteisöön ja nousta kaikkien edessä ja sanoa:” Olen rasvaa, koska käsittelen kaksisuuntaista mielialahäiriötäni. “” Jos lääke on aiheuttanut sinulle painon, keskustele lääkärisi kanssa, stat. “Useimmat vaihtavat lääkkeitä tai antavat erityisneuvontaa räätälöitynä kussakin tilanteessa”, Payne sanoo. “Potilaat haluavat pysyä vakavammin muuttumatta lukuaan, ja lääkärit haluavat myös sen.”

“Monet naiset pystyisivät saamaan muutaman kiloa, joilla on pieni seuraus verrattuna käsittelemättömään masennukseen.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2