Polygamist Cult – Teressan seinä – Warren Jeffs

August 28
No comments yet

Teressan seinillä on satunnaisia ​​taikuutta. Hän on vaalea ja herkkä, mutta rauta muokkaa näitä pehmeitä viivoja. Hän hiljattain leikasi pitkät lukot ja lahjoitti heidät organisaatioon, joka auttaa lapsia hoidettavaksi syöpään; höyhenpeite, jota hän nyt käyttää, korostaa elfinin ominaisuuksia ja siirtää pienen timantin hänen oikean peräaukonsa rypytyksestä – uuden voiman, jota hän kuvaa “tuomionilmaisimena”. Kun tapaamme Wingers-ravintolassa Ontariossa, OR, Teressa vilkkuu loistava hymy valkoisilla, jopa hampailla, jotka eivät ole koskaan olleet tunteneet päänviittauksia ja tarjoavat hyvän kättelyn tervehdyksissä.

En olisi yllättynyt hänen suorasta luonteestaan. Hän on loppujen lopuksi osittain vastuussa Warren Jeffsin, monikulttuurisen kultin johtajan nimeltään FLDS (fundamentalistiset myöhempien aikojen pyhät), joka ei pidä sekoittaa Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon kirkkoon, joka heittää moniavioisuuden 1890). Tunnetuimpia ovat hänen sisarensa Elissa, joka todisti Jeffsia vastaan ​​viime syyskuussa ja syytti häntä syyttämästä häntä avioliittoonsa 14 vuotiaana serkkunsa puolesta ja tukemaan hänen myöhemmän raiskauksensa. Mutta Teressa asetti lavalle toistuvasti haastavan FLDS-patriarkaatin vuosien varrella, ja Teressan todistus Jeffsin kohtalokkaan iskujen kohdalla. Nyt Teressa on vaarassa menettää kolme lastaan ​​ottaessaan vastaan.

Vaikka tyypillinen monikulmainen vaimo on pastelien preeriaan pukeutunut beribboned-nainen, Teressa, 27, pettää nykyaikaisen tottumuksensa khakihousuissa, pitkähihaisessa henleyssä ja hiihtoliitossa. Hän säteilee epätavallista pizzazzia yhdelle äidille, joka on juuri työskennellyt koko päivän autopalvelukeskuksessa. Hänen lapsensa ovat houkutelleet: pitkä ja kova Jasmin, 9, jolla on pitkät, tiukat punokset, jotka muistuttavat hänen fundamentalistisista juuristaan; 8-vuotias Nike, joka näyttää aivan kuin hänen isänsä; ja kesällä 5, joka pyytää jäätelöä ja haluaa katsella elokuvaa, kun hän tulee kotiin – luonnonvaraisia ​​nautintoja, joista heitä oli kielletty vasta kaksi vuotta sitten, kun Teressa pakeni FLDS-yhdisteestä Creston Valley, Kanada.

Teressa kertoo, että hän työskenteli Wingersissä vuosi sitten – “ensimmäinen työpaikka” jumalattomassa maailmassa “, hän sanoo, nauraen sanoista, joita lahkon johtajat ovat harhauttaneet. “Yksi tavallisimmista asiakkaista kutsui minut Wells Fargon ilmoittajaksi, joten tein sen, nyt olen kirjanpitäjä Chevy-jälleenmyyjältä, viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hämmästyttäviä, olen kasvanut niin paljon, olen ollut todella onnekas. ” Teressan mielestä tahansa vapaa-aikanaan hän haluaa lukea, pitää laulua ja haluaa oppia – kaikki kielletty entisessä elämässään.

Hän ottaa sipsaa vadelma limonadi. “Tuskin tiesin yhdeksännen luokan läpi”, hän tunnustaa. “Kun olin 14-vuotias, ihmiset ajattelivat olevani liian kapinoineet, joten he vetivät minut pois koulusta ja lähettivät minut takaisin saadakseen takaisin” makeus “.” Hän etsii ja huudahti. “Se ei toiminut.”

Ruokailun jälkeen matkustelemme jäisten takateinien päälle hänen pienelle lumi-haarukkametsälleen, jossa polttopuut asetetaan oven viereen ja jääpuikot, jotka ulottuvat ristikkäistä kuistille. Vapaa-olohuoneessa on valtava valaistu akvaario vedellä, mutta ei kalaa. Makuuhuoneessa kaksi kantta, jotka olisivat kurinalaisia ​​tiukassa FLDS-kotona, kuivatettaisiin lehtipuulle leviävään peittoon. Kaikki on siisti ja loistava, tyypillistä monikielisille, jotka hyödyntävät eniten mitä heillä on vähän ja uskovat syvästi, että “puhtaus on jumalisuuden vieressä”.

Kun lapset kylpeen, Teressa kampaa heidän märkiä hiuksiaan ja tasoittaa pajamaansa, puhumalla kunnolla “Isä”, joka tulee huomenna ottamaan heidät kolmen päivän viikonloppuna. Kesä ihmetelee, miksi äiti ja isä eivät voi olla yhdessä. “Miksi et vain pukeutunut mekko?” hän kysyy katsellen Teressan khakihousuja.

Kun lapset ovat sängyssä, Teressa kuiskelee minua: “He eivät voi ymmärtää, miksi en vain noudata sääntöjä, eivätkä tiedä, että suurin syy minulta oli suojella heitä.”

Sitten hän kertoo minulle tarinan, joka alkaa isästä, Lloyd Wallista ja hänen äidistään Sharon Steedistä, joka tunnetaan nimellä “toinen vaimo” – Lloyd Wallilla oli toinen perhe hänen ns. Ensimmäisellä vaimollaan. Sellaisena Sharon työskenteli väsymättä, ruoanlaitto, siivous ja ompelu molemmille perheille. “Olimme ensimmäiset perheen palvelijat”, Teressa sanoo.

Sharonin 14: nnen lapsen seitsemäsosa Teressa puhui mielessään. Itse asiassa, hän sanoo, hänen nenänsä oli verenvuotot ja hänen leukansa mustelmilla seisoessaan äitinsä ja sisarustensa kanssa ensimmäiselle vaimolleen. “Se sai minut niin hulluksi, miten he kohtelivat häntä”, Teressa sanoo, “miten he kohtelivat meitä kaikkia.”

Tyypillisesti FLDS-seuraajat vakoilivat toisiaan, ja joku ilmoitti, että Teressa kuunteli kiellettyä musiikkia – mikä lopulta sisälsi kaiken, mitä FLDS-patriarkaat eivät ole kirjoittaneet ja laulaneet. Sharon pelkäsi tyttärensä sielua ja pyysi häntä keskustelemaan tulevaisuudestaan ​​FLDS: n päätä Rulon Jeffsin kanssa (ankara, salamannainen FLDS “profeetta” ja Warrenin isä, joka oli organisaation kirjanpitäjä). Teressa teki nopeasti selväksi, että toisin kuin hänen sisarensa ennen häntä, hän ei koskaan menisi naimisiin vanhan miehen kanssa.

Vuonna 1996 FLDS-perheet, mukaan lukien Teressan, alkoivat paisutella Salt Lake Citystä Colorado Cityyn, autiomaaseen, joka sijaitsi Utah-Arizona-rajalla, jossa polygamistien kartanot sekoitettiin pienyritysten kanssa Vermillion-kallioiden alla; Rulon Jeffs oli nimennyt sen sivuston, jossa FLDS: n jäsenet nousisivat ylös celestial valtakuntaan vuosituhannella. Jokaiselle 13-vuotiaalle ja vanhemmalle oli kerrottu, että jos hän ei menisi naimisiin, häntä ei nostettaisi, vaan hylättiin apokalypsi kauhut. Jo 15, Teressa oli vastustuskykyinen ajatukseen, mutta kulttielimet yrittivät tuoda hänet: Yksi alkukesästä, joka oli kipulääkityksellä juurikanavan jälkeen, hän nukahti autossa vain herätäkseen ja löytämään itsensä tapa tapaamiseen Rulonin ja Warrenin kanssa, nyt nouseva voima FLDS-patriarkaatiossa – hänen äitinsä oli kiertotie. Warren avusti luennoinut ja kyseenalaisti Teressa yli tunnin ajan, kun hän istui hiljaa. “He käyttäisivät sanojamme vastaan”, hän sanoo nyt. “Ainoa puolustukseni oli pitää suuni kiinni.”

Lopulta hänet karkotettiin hänen itsepäisyydestään Kanadan FLDS-yhdisteelle. Teressa antaa hymyn hymyillen. “Kaikki täällä tiesivät minusta ennen kuin he jopa tapasivat minut” – erityisesti Winston Blackmore, “Bountifulin piispa”, yhdisteen karismaattinen ja komentava johtaja. Hän kertoi Teressa, että mitä nopeammin hän meni naimisiin, sitä parempi.

“Ei mitään”, hän hymyili hyvään luonteeseen.

Blackmore ei hymyili takaisin. Sen sijaan hän lähetti hänet työskentelemään tukkumyymälässä ilman palkkaa tai lämpimiä vaatteita miehistön kaikkien miehillä. Kuusi kuukautta myöhemmin hän kutsui Teressan Sundren, Albernan, metsänpuusta, johonkin hänen monista kodeistaan ​​kauniissa Creston-laaksossa, ja hän antoi hänelle luettelon ehdokkaista avioliittoon – hänen nimensä yläosassa. Teressa protestoi. Sitten Blackmore katsoi häntä silmiin. “Menet mennä naimisiin, ja se on kaikki siinä. Jos et valitse, valitse sinulle.”

Teressa katseli häntä. Kaikki, joille hän tiesi, olivat kuumeisesti valmistautumassa vuosituhannelle. Kaikki hänen tyttöystävänsä olivat naimisissa, jotta olisivat valmiita Kristuksen toiseen tulemiseen. Kuusi seitsemäntoista, ja kyllästynyt kapinasta, jossa ei milloinkaan juosta, hän suostui naimisiin viattoman aavistuksen kanssa Roy Blackmoren, Winstonin veljen ja Teressan oma serkkunsa avioliiton kanssa, vain yhden vuoden vanhempi kuin hän. He olivat naimisissa kaksi viikkoa myöhemmin Warren Jeffsin seremoniassa. Muutaman kuukauden sisällä hän oli raskaana Jasminin kanssa.

Nyt Jeffs oli ottanut haltuunsa FLDS: n. Epätodennäköinen Messias hänen litteä vaikutuksensa ja röyhkeä kehys, Jeffs ainakin tuntui lempeämpi versio hänen isänsä. Mutta pian hän oli tilannut FLDS: n jäsenet purkamaan kirjoja ja elokuvia, televisio- ja CD-soittimia. Jäsenten odotettiin myös viettävän koko sunnuntaisin kirkossa, kuunnellen Warrenin saarnaamista tai laulamista aneemisella äänellä. Käskyllä ​​FLDS-johtajien valokuvat ripustettiin jokaiseen olohuoneeseen, joka oletettavasti estää kuoleman enkelin. Naiset eivät enää voineet käyttää kuvioituja kankaita, ja jokainen mekko valmistettiin kourallinen Jeffsin hyväksymä malli. Ihmiset olivat hämmentyneitä naurua – syytettynä valonläheisyydestä. Ja kun teini-ikäinen poika hyökkäsi jonkun pit-härän takia, Warren määräsi, että kaikki Colorado Cityn koiran koirat ammutetaan.

Teressalle vain 20-luvun puolivälissä huonompi asia herätti huolenaiheensa lapsen hyvinvoinnilleen; hän tiesi, että se oli vain ajan kysymys ennen kuin hänen miehensä ottaisi toisen vaimon.

Hän kysyi häneltä: “Kuinka tunnet, jos tiesit, että ottaisin toisen aviomiehen joskus lähivuosina?”

Roy nauroi. “Se ei ole sitä, mitä uskomme.”

“Aseta itsellesi kengät. Kuinka tunnet, Roy?”

“Sitä ei koskaan tapahdu”, hän sanoi vedoten “Sarahin lakiin”, jossa todetaan, että ensimmäinen vaimo voi olla mukana valitsemassa sisar-vaimojaan, mutta jos hän vastustaa monikulttuuria, aviomiehellä on oikeus edetä ilman häntä siunaus.

Sitä vastoin Colorassa, Teressa sisarensa Elissa, vain 14-vuotiaana, hänen isyytensä oli luvannut Allen Steedille 19, joka oli ensimmäinen serkku. Elissa kutsui sisarensa ahdistukseen: hän ei ollut valmis seksiin ja vauvoihin, etenkään äidin veljen pojan kanssa. “Sinun on noustava esiin itsenne, Lisie”, Teressa vaati. Mutta Elissa oli liian nuori ja peloissaan. Huolimatta Teressan intohimoisista ponnisteluista rintamaan sisarensa ja jopa äitinsä lopettamaan avioliiton, veljet valloittivat Elissa kahdeksannesta luokasta, ja Jeffs vietti hänet Steedille. Ihmiset koristelivat aviopuolisonsa evästeillä, ikään kuin tunnustivat, että hän oli vielä lapsi.

Järjestetty avioliitto, jossa Steed pakotti säännöllisesti itselleen vaimolleen, oli tällainen perversio, tällainen loukkaus, ja lopulta galvanoi Elissa vuonna 2004 jättämään FLDS-ryhmän hyväksi 18-vuotiaana; Teressa jäi vuosi myöhemmin, 25-vuotiaana. Vanhempi sisarensa Becky, vaimennetun Rulonin moninkertainen vaimo, oli lopettanut ryhmänsä vuonna 2002, 26-vuotiaana. (Heidän vanhin veljensä oli jo onnistunut paeta yhteisöstä emotionaalinen ja logistinen polku sisarille.) Tyhjennä vapauden tunnetta, kolme käänsivät huomionsa kahteen teini-ikäiseen siskoonsa, jotka varmasti joutuisivat avioliittoon pian, jos kukaan ei puuttunut asiaan. Epäröi suojella heitä, Elissa ylitti hallituksensa ja lainvalvonnan pelon (endemisen kenelle tahansa, joka kasvoi monikielisesti) riittävän kauan ottamaan yhteyttä asianajajaan siitä, mitä hänelle oli tapahtunut; pian Utahin lakimiespäällikön toimisto tuli mukana. Warren Jeffsin syytettiin raiskauksesta rikollisena, ensimmäisen asteen rikoksena.

Nyt yksinhuoltaja äiti, jolla on heikko palkka, Teressa ei epäröinyt, kun hänet kutsuttiin todistamaan. “Minulla ei ollut varaa jättää työtä, enkä halunnut olla poissa lapsistani, mutta tiesin, että minun täytyi”, hän sanoo. Marraskuussa 2006 hän ajoi St. Georgein UT: n oikeustaloon alustavaan kuulemiseen. “Ja kun kävelin alas saliin, ajattelin, Minä aion todistaa ihmistä vastaan, että suurin osa perheestäni uskoo olevan kaikkein vanhurskain maailmassa.“Kun istuimessa oli polvea, hän alkoi soljella, ja Jeffsin istuessa puolustuspöydässä oli Jeesus, jolla oli tuttu ilme laihalla surullisuudestaan, ansaitseva ilme, jonka hän antoi ihmisille, joita hän uskoi menevän suoraan helvettiin. hän vastasi syyttäjän kysymyksiin, hän torjui kyyneleet, ja hän tajusi, että Jeffs oli tyrannistanut hänet täällä, kaukana valtakunnastaan, lopulta hän sai takaisin tyytymättömyytensä ja hänen vakaumuksensa.

“Tiesin,” hän sanoo, “että niin kauan kuin totesin totuuden, se toimisi.”

Kokeilu kesti kaksi viikkoa. Syyskuun 17. päivänä 2007, jolloin syyttäjä pyysi Teressalta kysymystä, joka vaati peruuttamattomasti Jeffsin syyllisyyttä – “Voisiko Warren Jeffs lopettaa tämän avioliiton?” Teressa katsoi Jeffsia silmiin ja sanoi selvästi: “Kyllä, hän olisi voinut lopettaa sen, mutta hän ei.” Tuomio annettiin kahdeksan päivää myöhemmin: Jeffs tuomittiin kahdesta syystä, että hän oli rikoksen osallistuja; hän sai kaksi peräkkäistä viiden vuoden vankeutta elämään.

Vain viikkoa oli kulunut ennen Teressaa ja hänen lapsensa olivat cuddling sohvalla katsomassa Iloiset jalat televisiossa – “Olin niin iloinen olla kotona, ja halusin vain istua ja nauttua lapsistani”, Teressa muistelee – kun koputus tuli ovesta. Aikaisesti vanhempi mies kysyi hänen nimensä ja työnsi sitten valkoisen kirjekuoren käsiinsä. “Sydämeni osui vatsani, ennen kuin avasin sen, tiesin, että se oli huono uutinen.”

Teressa oli alitajuisesti odottanut jonkinlaista laskua hänen todistuksestansa, ja täällä se oli: vaikka hän oli alun perin kieltäytynyt viihdyttämästä Teressan vetoomusta, yhtäkkiä Roy etsi aggressiivisesti avioeroa ja täydellistä vankeutta. Hän tiesi, että FLDS: n johtajat olivat ottaneet hänet mukaan ja maksaneet raskaat oikeudenkäyntikulut. Asiakirjassa vaadittiin, että Teressa palaisi lapsensa Kanadaan ja maksoi lapsi- ja puolisotukea. “Minä menetin sen”, hän muistelee. “En yleensä itkeä, mutta sinä yönä minä huudasin, kunnes en voinut saada hengitystäni.”

Teressan silmät kasvavat kosteiksi, kun hän kertoo minulle, mikä on vaarassa. Hän viittaa uhraukseen ja kuolemantapaukseen, joka kasvaa FLDS: ssä, joka uhkaa varustaa lapsensa, jos hän menettää huoltajuuden. “Kuka tietää, milloin pappeus päättää, että jokainen pitäisi juoda jotain, jotta heitä voitaisiin nostaa”? “, Hän sanoi. “Minun täytyy suojella lapsiani.”

Mutta kertoimet ovat selkeästi häntä vastaan. Hän on 27, kouluttamaton ja tuskin pystyy kattamaan vuokran. Hänen asianajajansa veloittaa 24 prosentin korkoa maksamattomille laillisille laskulle, joka ylittää nyt 10 000 dollaria. Mikä vielä pahempaa, vastustaja, FLDS, on syvällä taskulla, jolla on valtava liike- ja kiinteistöomistukset, sanomatta mitään poliittisista yhteyksistä (sanotaan, että Warren Jeffs antaa edelleen vankilaansa tilauksia). Ja koska Kanada on rutiininomaisesti sulkenut silmänsä monikielisyysyhteisön käyntiin, tuomioistuimet eivät todennäköisesti pysty vastaamaan heitä pelkän huoltajuustyylin aikana. (Kun Teressa halusi vaihtaa tapahtumapaikkaa Yhdysvaltoihin, hänet evättiin oikeudenkäynnin vuoksi.)

Mainos – Jatka lukemista alla

Vaikka FLDS-johtajat yleensä antavat lapsilleen mahdollisuuden kasvattaa äitiään, jos vanhemmat eroavat toisistaan, Teressan vastainen toiminta on tarkoitus rangaista – ja lähettää viestin kaikille niille, jotka mietiskelevät nöyryyttämisrikollisuutta. Jos patriarkat onnistuvat ottamaan Teressan kolme pientä lasta otetuksi pois, he hiljaa monikielisyyden vaimoja ja tyttäriä yhtä varmasti kuin jos he leikkaisivat kielensä.

Toistaiseksi Teressa on ainoa kolmesta murskattavasta Wall-siskosta, jotka kärsivät jälkivaikutuksista. Hänen puolestaan, Elissa, jonka muistio, Varastettu Innocence, ilmestyy tässä kuussa, on sanonut, että hän ei olisi voinut kohdata Warren Jeffsia, ellei Teressan kovaa uskoa oikeuteen ja hänen rohkaisuunsa Elissa huolehtisi äänestään.

Mutta nyt on kyse lapsista. “Haluan antaa heille, mitä minulla ei ollut: hyvää koulutusta ja todellisia valintoja”, Teressa sanoo ja valmistaa itseään tuhoavaan tuomioistuimen taisteluun. “Haluan, että heillä on ainakin yksi vanhempi, joka voi tehdä omat päätöksensä, haluan antaa heille voimistelua, tanssia ja musiikkitunteja ja haluan oppia ajattelemaan itseään.”

Entä Teressa – hän haluaa itselleen mitään?

Hän katselee pimeää saliä kohti makuuhuoneita, joissa hänen lapsensa ovat nyt turvallisesti nukkuneet. Ulkopuolella lumisella niittyllä, kojootti urhoosi. “Haluan mitä olen aina halunnut”, hän sanoo, sekä väsyneenä että päättäväisenä. “Olla hyvä äiti.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 9