Tämä lääkäri suorittaa vain abortteja – Meet Pro-Choice OB-GYN, joka erikoistuu abortteihin

August 28
No comments yet

kuva

Tohtori Sara Imershein
Stephanie Russell-Kraft

Falls Church Healthcare Center on tarkoitettu useille maalikerroksille. Hotelli sijaitsee noin 30 minuutin päässä Washingtonin, DC: n, Washingtonin Falls-kirkon ulkopuolella. Se on vuosisadan puoliväliin kuulumaton toimistorakennus perinteisessä kaupallisessa nauhassa. On odotustila, joka on sisustettu mini kivi suihkulähde ja näytöt paperikukka.

Klinikan sisäpuolella saattaa olla myös tuoreita maaleja, mutta se ei ole kenenkään prioriteettiluettelossa, kertoo tohtori Sara Imershein, MD, joka suorittaa ensimmäisen raskauskolmanneksen abortteja klinikalla kerran viikossa ja yhden lauantain kuukaudessa. Se ei tarvitse näyttää kylpylältä – se tarvitsee vain yhden kriittisen työn.

“Teemme kaikkemme, jotta potilaiden kustannukset pysyvät alhaisina”, Imershein kertoo minulle. Hänellä oli käytössään yksityinen OB-GYN-käytäntö lähellä posh Dupont Circlea, mutta 30 vuoden kuluttua hän sulki ovensa. Mieluummin kuin viettää hänen eläkkeelleen pelata tennistä tai matkustaa Eurooppaan, Imershein käyttää aikansa tekemään abortteja – yksinomaan. Kun Imershein lähetti sähköpostin vuoden 2015 lopulla, jotta kollegat ja potilaat tietäisivät hänen suunnitelmansa, kollegion ystävä vastasi: “Sinä olet työskennellyt siitä asti, kun olit yliopistossa.”

Kun Imershein tapaa Falls Churchin potilaita, hän alkaa pesemällä kätensä ja esittämällä itsensä nimillä. Hän tarkistaa potilastietokannat viime kerralla ja vastaa niihin jäljellä oleviin kysymyksiin. “Joskus he kysyvät:” Onko se satuttaa? “” Imershein sanoo.

Tähän mennessä kaikki potilaat ovat jo saaneet “laajan” neuvonnan, johon kuuluu avoimia kysymyksiä, jotka on suunniteltu varmistamaan, että he ovat valinneet menettelyn omasta. Virginiassa Imersheinin potilaat ovat jo jo läpikäyneet oikeudellisesti vaaditun ultraäänen ja odottaneet vähintään 24 tuntia ennen kuin he saivat nähdä hänet.

“Pidän ajatuksesta, että naisen pitäisi joutua tekemään itselleen päätös ja että häntä ei saa pakottaa mistä tahansa syystä, paitsi omasta syystä.”

“Jotta selvennettäisiin, useimmat naiset odottavat ensimmäistä odotusaikaa siitä hetkestä lähtien, kun pippäkirja muuttuu väriksi, kun hän noutaa puhelimen ja järjestää tapaamisen. Hänen toinen odotusaika on siitä, kun hän tekee nimityksen vasta, kun hän näyttää tässä, “Imershein selittää, huomattavasti turhautunut siitä, että nainen on kolmas odotusaika on lakisääteinen. (Ei ole odotusaikaa tai ultraäänitutkimusta potilaille, jotka sijaitsevat rajojen yli rajatyönä Metropolitan Washington DC: ssä, jossa myös Imershein toimii.)

Useimmat ambivalentit potilaat tutkivat klinikan henkilökunta, mutta toisinaan he tekevät sen Imersheinille. Eräässä tapauksessa nainen ilmoitti Imersheinille, että toinen lääkäri oli sanonut tarvitsevansa abortin, koska hän oli ollut pillerin suhteen ja hänen lapsensa todennäköisesti aiheuttaisi komplikaatioita. Kun Imershein kertoi hänelle, että epänormaali riski oli uskomattoman alhainen, heidän keskustelunsa nopeasti kääntyi synnytyksen hoitoon.

Valinnanvapaus tarkoittaa sitä, että naisille tarjotaan tarvitsemiaan terveydenhuoltopalveluita, eivät pelkästään abortteja: “Minusta tuntuu hyvältä, kun autan naisia ​​tekemään haluamansa päätökset ja elävät haluamansa elämän”, Imershein sanoo. Annettaessa naisille kumpi tahansa vaihtoehto on paras heille, ei ainoastaan ​​täytä Imersheinin roolia lääkäri, hän selventää, mutta myös juutalainen nainen. Nämä kaksi tehtävää ovat toisiinsa sidottuja.

Puhdistaessaan toimistoaan viime joulukuussa Imershein löysi yhden kirjoittamansa sivun, jonka hän oli itse kirjoittanut ennen puheenvuoroa juutalaiselle ryhmälle Washingtonin sairaalakeskuksessa 1990-luvun puolivälissä. Huomautus piilotti metotreksaatin, lääkkeen, jota voidaan käyttää raskauden lopettamiseen ensimmäisten seitsemän viikon aikana. Ensimmäisessä lauseessa lukee: “Abortti ei ole murha”, ja siinä on esiin kirjoitettu versio Exodus 21:22. Jakeen mukaan, jos kaksi miestä taistelee ja yksi mies satuttaa vahingossa toisen miehen raskaana olevaa vaimoa, ja sikiö on kadonnut, hänen on maksettava vain sakko. Sikiön menetystä ei kohdella kuin ihmisen elämä.

kuva

Tohtori Imershein puhuu Yhdysvaltojen korkeimman hallintorakennuksen maaliskuussa 2016 järjestettävään valinnaiseen ralliin
Aihe / NARAL

Uudistuksen juutalaisuuden perinneessa aborttia ei vain siedetä, vaan sitä voidaan jopa määrätä, jos naisen elämä on vaarassa, tai jos hän on fyysisessä tai psyykkisessä kipu, Imershein kertoo minulle. “Naisen, jolla on epänormaali sikiö, ei kuitenkaan voi tehdä päätöstä lapsen kärsimyksen perusteella vaan hänen kärsimystä “, hän lisää.” Pidän siitä. Pidän ajatuksesta, että naisen pitäisi joutua tekemään itsensä päätös ja että häntä ei saa pakottaa mistä tahansa syystä, paitsi omasta syystä. “

Imershein kuvaa itseään tulevana “pitkien liberaalien juutalaisten joukosta”. Yli sapatti illallisia hänen perheensä kanssa, hänet opetettiin periaatteisiin tzedaka ja tikkun olam– “oikeudenmukaisuus” ja “maailman korjaaminen”.


Imersheinin halu auttaa ihmisiä on juurtunut hänen uskoonsa, mutta hänen kannattajuutensa perustuu uskomaan, että aborttia pitäisi nähdä vain lääketieteellisenä kysymyksenä. “Naisten terveys on lääketieteellistä, ei poliittista”, hän vaatii.

Vaikka abortti on laillista Yhdysvalloissa, vuosikymmeniä lobbaajien vastaisista aktivisteista on tehnyt sen mahdottomaksi tietyissä osissa maata. Laatimalla raskaita säännöksiä, jotka antavat neuvontaa, laajoja odotusaikoja ja ultraäänitutkimuksia, konservatiiviset lainsäätäjät ovat vaikeuttaneet pienituloisten potilaiden ja maaseutualueiden potilaiden tarvitsemaa hoitoa. 25 valtiossa yli puolet naisista asuu läänissä ilman aborttia tarjoavaa klinikkaa, Guttmacher Institutein mukaan.

“Maailmassani abortti oli jo laillista.”

DR. Imershein with her mother and grandmother at her graduation from Emory Medical School in 1980.

Imershein äitinsä ja isoäitinsä kanssa hänen valmistuttuaan Emory Medical Schoolista 1980.
Kohteena

Imershein, joka toimii NARAL Pro-Choice America -säätiön hallituksessa ja opastaa lääketieteen opiskelijoille aborttitekniikoita George Washingtonin yliopistossa, näkee työnsä osana suurempaa pyrkimystä estää naisten elimiä. Hän mainitsee toisen aallon feministit, kuten Germaine Greer, Gloria Steinem ja Bella Abzug, suuria vaikutteita hänen näkemyksistään naisten oikeuksista. Haastattelun aikana hän vetää kopion Florynce Kennedysta ja Diane Schulderista vuodelta 1971 Abortti Rap, joka dokumentoi naisten todistuksia, jotka kyseenalaistivat New Yorkin valtion aborttilainsäädännön perustuslaillisuuden 1970-luvulla. Ennakkotietojen aborttien kuvausten ohella kirja sisältää teologisen otteen Rabbi David Feldmanista, joka kirjoitti laajasti abortin sallimisesta juutalaisessa perinteessä . “Se oli ensimmäinen kerta, kun luin yksityiskohtaisesti, miksi kulttuurini ei pidä aborttirikollisuutta ja miksi abortti on monissa tapauksissa oikea vaihtoehto”, Imershein selittää.

Imershein oli prinssi Pennsylvanian yliopistossa, kun korkein oikeus päätti Roe v. Wadea tekemään abortin lailliseksi kaikkialla Yhdysvalloissa. “Maailmassani abortti oli jo laillista”, hän sanoo. (Abortti laillistettiin New Yorkin osavaltiossa vuonna 1970, Imershein oli lukiossa.) “En tiennyt, mitä tapahtui.”

Myöhemmin korkeakoulussa hän työskenteli sen jälkeen, kun Penn-seksuaalikeskusta, joka oli yhteinen hanke koulun psykologian ja OB-GYN-osastojen välillä, opetti peruskoulun opiskelijoille, miten tarjota vertaisohjausta seksuaalisuuteen, ehkäisyyn ja lisääntymisterveysvaihtoehtoihin. Ja kun hän valmistui Emory-yliopistosta hänen tohtorikoulutuksensa vuonna 1980, hän oli osa uutta aaltoa naisille, jotka pääsivät lääketieteeseen suuressa määrin. Virtaus oli seurausta naisten oikeuksien liikkumisesta – mikä haastoi naisten lääketieteellisen kohtelun normit – sekä naisten edustuksen tällä alalla. Vain kourallinen vuotta aiemmin, vuonna 1972, IX osasto läpäissyt, kieltämällä kouluja syrjäytymästä sukupuolen perusteella.

“Flyer sanoi, että olin” murhaaja pahempi kuin KAPO: t keskitysleireillä. “”

Kun hän asui NYU: n Bellevue-sairaalassa, Imershein muutti Washingtonissa, D.C. Hän meni naimisiin aviomiehensä Markin kanssa vuonna 1985 ja hänen tyttärensä ja poikansa syntyivät pian sen jälkeen. Seuraavien kahden vuosikymmenen aikana hän oli OB-GYN yksityisessä käytännössä yhdessä tohtori Alan Birnkrantin kanssa, jolloin hän tarvitsi tarvittaessa abortteja. Mutta kun hänen lapsensa päättivät oppilaitoksen myöhässä, Imershein etsii urakehitystä.

Kaikki kokoontuivat muutaman kahvi-kokouksen aikana Willie Parkerin, sitten suunnitellun vanhemman Metropolitan Washingtonin johtajan kanssa. Kun hän kertoi Parkerille, että hän oli kiinnostunut urakehityksestä, hän käveli hänet käytännönläheisesti jättäessään yksityisen käytännön kokopäivätoimenpiteiden suorittamiseen.

Parker, OB-GYN ja uskollinen kristitty, tarjoaa abortteja naisille Etelä-maissa, joilla on rajoittavimmat aborttilainsäädännöt. Vaikka hän myöntää, että hän kerran uskoi, että abortit olivat moraalisesti väärin, hän lopulta tuli katsomaan, että hän tarvitsi abortinhoitoa naisille, jotka olivat hänen “elämäntyöstään” (hänen äskettäin julkaistun muistelmansa otsikko). Imershein arvosti hänen suoruuteensa: “Hän ei tehnyt abortteja, niin hän ymmärsi, että tarvitsevat naiset.”


On olemassa riskejä, jotka johtuvat siitä, että se on Yhdysvaltojen salaperäinen abortin tarjoaja, ja Imersheinellä on ollut osuutensa pelottavista juoksuista pro-elämän edustajien kanssa. Kesällä 1995 tuntematon ryhmä jakoi lentolehtisiä OB-GYN: n naapurustossa koko D.C: n alueella, kutsuen lääkärit nimen mukaan.

“Flyer sanoi, että olin” murhaaja pahempi kuin keskitysleireissä olevat KAPO: t “, niin pahempaa kuin juutalaiset, jotka olivat muiden juutalaisten vartijoita toisen maailmansodan aikana”, hän sanoo. Samanlainen, ulosteiden peitelty lentäjä ilmestyi Birnkrantin ovelle. “Pelkäsin”, Imershein sanoo. “Lääkärit murhattiin.” Keväällä 1993 tohtori David Gunn oli ammuttiin kuoliaaksi Abortin vastaisen mielenosoittajan ulkopuolella hänen klinikastaan ​​Pensacolassa, Floridassa. Dr. George Tiller of Wichita, Kansas, jonka klinikka oli palanut 1980-luvulla, ammuttiin molemmissa käsissä myöhemmin. Hän myöhemmin tapettiin aborttilääketieteellisen aktivistin aikana vuonna 2009. Viime vuonna vuonna 2015 ihminen, joka julisti itseään “vauvoille soturi”, tappoi kolme ihmistä ampumalla Planned Parenthood -klinikassa Colorado Springsissa, Coloradossa.

kuva

Tukijat valvoo suunniteltua vanhempien ammuntaajankohtaa vuonna 2015.
Getty Images

Onneksi Falls Churchin klinikalla sijaitsevaa toimistorakennusta ympäröi yksityinen pysäköintipaikka, joten picketerien on pysyttävä jalkakäytävällä, eivätkä ne voi seisoa oven ulkopuolella. Mutta niiden määrä on kasvanut vuoden 2016 presidentinvaalien jälkeen. “Jotkut mielenosoittajista huutavat, mutta me vain sivuutamme heidät”, sanoo Imershein, joka ei enää pelkää hänen turvallisuuttaan turvavyöhykkeen sisällä.

“Ehkä minulla on vain pääni hiekkaan”, hän sanoo. “Mutta olen niin moraalisesti sitoutunut tarjoamaan tätä hoitoa ja käyttämään lääketieteellisiä taitoja tavalla, joka on niin voimakas, ja wow, minulle kerrotaan” Kiitos “joka päivä sen päälle. pelkää enemmän itseni kuin naiset, jotka tarvitsevat minua, annan antisille. “

Imershein ei välitä siitä, mitä abortin vastaiset puolustajat uskovat, mutta hän halveksi uskonnonvapauden käyttämisen argumentaarina estääkseen abortin pääsyn. Hän kutsuu sitä “uskonnolliseksi tunkeutumiseksi”.

“Uskonnonvapaus on vapaus jättää yksin, ei vapautta luoda lakeja, jotka perustuvat yhteen ryhmän uskontoon”, hän väittää. “En usko, että jos katkaiset oman käsiesi, sinut vangitaan, tai jos yrität tehdä itsemurhan, sinut vangitaan. Mutta jos yritätte itsekin keskeyttää, voitte joutua vankilaan joissakin valtioissa.” Itse asiassa 38 valtiota sallii henkilön joutuvan syytteeseen, jos heitä pidetään vastuullisina sikiön laittomasta kuolemasta, ja monet näistä laeista sallivat entisen raskaana olevan naisen syyttämisen. Vähintään puoli tusinaa naista Yhdysvalloissa on pidätetty ja velkaantunut sen jälkeen, kun hän on yrittänyt itsekin synnyttää abortin laittomasti saamiensa aborttien kanssa, mukaan lukien Virginia-nainen, joka pidätettiin maaliskuun lopussa rikoksesta “abortin tai keskenmenon tuottamisesta”.

Nämä tunteet naisten terveydelle ovat lisääntyneet, kun Donald Trump astui virkaansa Imersheinin mukaan. Hänen ensimmäisellä viikollaan uusi presidentti palautti “maailmanlaajuisen gag-säännön” Reagan-aikakauden kielto liittovaltion rahoitukseen kansainvälisille terveydenhuoltojärjestöille, jotka tekevät abortteja. Ja maaliskuussa varapresidentti Pence valitsi senaatissa sormenjälkiäänestyksen antaa valtioille lupa pidättää liittovaltion varat Planned Parenthood -välineistä.

“Heräsin joka aamu vihainen ja turhautunut siihen, mitä tapahtuu ja mitä näen nauhan kirjoitukseksi naisten terveydelle, naisten oikeuksille ja naisten kyvyn hallita kehoaan”, Imershein sanoo. Hän uskoo voimakkaasti OB-GYN: n uuden sukupolven koulutuksen merkitykseen ja uskoo, että “jokaisen OB-GYN: n pitäisi oppia tekemään aborttia”, ei vähiten siksi, että jokainen alalla liittyvä ammattijärjestö tietää, on perusvaatimus. “Sinusta ei tullut sydämen ohitusleikkaaja ja rajoittaisit harjoitustasi, jos olisit uskonnollisesti tai moraalisesti verensiirtoja vastaan”, hän selittää.

Viimeisen lukuvuoden aikana hän opetti GWU: n kansanterveyskoulussa luokkahuoneessa lisääntymisterveyttä. Hän kertoo minulle yhdestä oppilaastaan, jotka sanoivat kurssin alussa: “Luulen, että abortti on väärä ja yritän pitää avoin mielessä. Ehkä voit vakuuttaa minulle, ettei se ole.”

“En halua vakuuttaa sinua, että se on oikein tai väärin, se on sinun arvosi, uskosi, kasvatus”, Imershein vastasi. “Haluan näyttää teille, että tieteelliset todisteet osoittavat, että sen turvaaminen, laillisuus ja saatavuus ovat hyviä kansanterveydelle.”

seurata Marie Claire Facebookissa viimeisimpiä uutisia, kiehtovaa lukea, videoita ja paljon muuta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6