Grasse, Ranska: Maailman tuoksu pääkaupunki

August 28
No comments yet

Jokainen Grassessa vaatii, että tämä umpea sää ei kestä, mukaan lukien mies, joka myy sateenvarjoja. Mietin, pitäisikö minun ostaa yksi. Hän kohauttaa ja rihmottaa tuon selkeästi ranskalaisella tavalla, ele, joka voi tarkoittaa jotain, eikä tosiasiassa tarkoita mitään. Heikko suolaliuos vahvistuu sumuun; renkaiden sumu-vyöhykkeitä ja keskiaikaisia ​​torneja. Minusta tuntuu, että olen saapunut pihvin päähän, ei Ranskan Rivieraan. Mutta koska olen tällä aikuisen aurinkoisella alueella, vain 30 minuutin päässä Canneksesta, siirrän sateenvarjon ja ostaan ​​lautasen käsihionta saippuaa. Se on miellyttävä, luotettava paino. Yritän erottaa tuoksu yleisestä ilmapiiristä, joka tuoksuu ruusuun, jasmiiniin ja laventeliin. Näkymättömän kimpun kiipeää kapeita kujia ja helpottaa kulman ympärillä, niin kuin varjo. Tämä ainakin kestää.

Grasse on hajuvesien pääkaupunki, jonka nimi on seitsemästoista vuosisataa jäljellä. Kaupungin yhteys tuoksuun on niin kiinteä, että hajuvesi on konkreettinen muoto täällä. On rönsyilevä Musée International de la Parfumerie, jossa on hoidettuja kasvitieteellisiä puutarhoja, sekä kuuluisia tislaamoja, kuten Fragonard, joka sijaitsee upeassa huvilassa. Mutta käydä läpi Grassen neulansilmän kanavia ja sinä törmäät pienempiin, vaatimattomampiin hajusteisiin, joista jokainen myy omia viettelytään. Pastellin saippuat, pitsivärit ja vaaleanpunaiset ja meripihkaiset hajuvesipullot kirkastavat myymälöitä. Visuaalisesti vaikutus on niin herkullista kuin patisserie-ja kävijät usein sekoittaa kaksi. Yksi hajuvesillä on merkki edessä: “Ei jäätelöä. Ei voileipää. Ei soodaa kaupassa. “

SAMANKALTAISET Hajusteen muistiinpanot: Kannauj, Intia, “Grasse of the East”

Toisin kuin sen keinona kaupungin naapurit-Nice, Cannes, Monte Carlo, Antibes-Grasse puuttuu glamouria. Se ei ole salaman yacht’s prow, klink on high-stakes kasino. Varsinaisten kylpylöiden ja viiden tähden hotelleihin liittyvä alijäämä tarkoittaa, että julkkikset eivät koskaan luota tänne elokuvajuhlille. Turistit (heitä nokkaavat ilmasta) kulkevat mutkittelevalla tahdilla. Ei ole tarvetta kiirehtiä paikassa, jossa aika pysähtyy – tai hitaasti purkaa. Rakennukset ovat okkikerroksen julkisivut ja vinot ikkunat. Pesulinjojen zigzag yläpuolella kun mukulakivikadut mutkaavat ja kaarevat, testaavat tasapainosi ja jänteet. Täällä on valitettavaa ironiaa, naamioitu viehättävänä. Laajassa avoimessa Place de l’Évêché -ryhmässä riidat pojat potkivat
jalkapallo pallolla ruusupullojen hajottamiseksi jaloillaan. Suuri katedraali Notre-Dame-du-Puy, juhlallinen romaaninen rakenne, kääritään neliön yläpuolelle. Lähellä kahvila-vuorattuun Place aux Aires -suihkulähteeseen kuorma-auto saapuu ja purkaa hylätyt kukat. Naiset kiirehtivät ja keräävät ylimielisiä aseita. Pidän liittämistä lähitaisteluun mutta pidä kiinni, varovaisia ​​teräviä piikkejä ja terävämpiä kyynärpäitä. Kun väkijoukko hajoittaa, kulkevat lehdet vapauttavat pyörryttävän, rypistyneen tuoreuden. Sumu laskeutuu katutasolle, ja kaikki se koskettaa tuntuu pestä ja uusittu.

kukkia-tuoksu-Chanel

Chanel korjata toukokuun ruusujen kasaan uuden tuoksunsa nro 5 L’Eau.

Bruno Werzinski /viehättää
Seuraavana päivänä aurinko paahtaa hurjasti läpi, ja lähdin maaseudun Grasselle. Käyn Chanel-kukkapelissä, jossa brändin tuoksujen raaka-aineet, kuten toukokuun nousu, kasvatetaan. Sama perhe on viljellyt tätä maata viiden sukupolven ajan; perintö on niin runsaasti kuin sadonkorjuu. Tapaan Olivier Polgen, joka on paremman perfumerin poika. Polge valmistautuu käynnistämään uusimman tuoksunsa: uudelleentulkinta, väistämättä maailman kauneimmista tuoksuista. Uusi formulaatio (Chanel nro 5 L’Eau) ei ole nostalgiaa. Se on hengähdys ilmaa, pehmeä ja unenomainen yhdistelmä toukokuu nousi, setri ja sitrushedelmät. Reitti on elinvoimainen, vihreä, kohottava. Pyydän Polgeä siitä, miten hän onnistui luomaan jotain niin tuoretta, muttei lainkaan ohutta tai vapid. “Minua johdetaan vaisto, mutta nämä kentät antavat tuoksun merkityksen”, hän sanoo, mikä osoittaa ruusuisten ruusujen liikkuvan aaltojen takanamme. “Voin arvostaa ainesosia, mistä he tulevat, kuka heität ne. Se pitää minut maadoitettuna. Meillä on sanonta Ranskassa: “Aseta kirkko aina kylän keskelle”. “

SAMANKALTAISET Uusi tuoksu Renegades

Ja minulle ilmenee, että tämä uudenlainen rotu ei ole mikään uusi. Se lähtee joltain syvältä ja iankaikkisesta. Polge on pyrkinyt ilmaisemaan tätä alkemiaa hajusteissa – ja se on selvää missä aurinko seuraa sateita.

AIKA ON VALTTIA
Grassea ympäröivät hehtaarit ja hehtaarit laventeli ja toukokuu nousivat – yksi hienoimpia hajusteiden ainesosia. Vaaleanpunaisen kukan kukkii vain kolme viikkoa myöhään keväällä. Kun se on poimittu, uuttamisprosessi on aloitettava kahden tunnin kuluessa. Muussa tapauksessa kukan hajustamolekyylit hajoavat ilmaan ja sen tuoksu menetetään hyväksi.

L’EAU DOWN
Grassessa on pullotettu Chanel nro 5 (sopiva, ei?) Viisi versiota. Uusin Chanel nro 5 L’Eau (tässä kuussa) on kaikkein kevyin ja kirkkain kaikista.

tuoksuja-hajusteen-Chanel
Bruno Werzinski /viehättää

Mikä on uutta: “Halusin kertoa Chanel 5: n tarinan entistä nykyaikaisemmalla tavalla”, sanoo perfumer Olivier Polge. Kukkakaupalla on nyt kirkkaan vihreät muistiinpanot, näkyvä sitrushedelmä, ja elinvoimainen setri, joka “jättää vaikutelman tuoreudesta.” L’Eau sisältää myös ruusun, jasmiinin, ylangilangan ja aldehydit, jotka aloittivat ensimmäisen kerran nro 5 kartta.

Miksi nyt: Suurien osumien tuottamisen jälkeen muita tuotemerkkejä varten Polge on tullut “kotiin” Chanelille, jossa hänen isänsä oli pääepuuseja 35 vuotta. Hänen selkeä visio ja perinteen kunnioittaminen ovat yhtä jännittävää tuoksua. “Minulle tuoksu yhdistää sydämen ja aivojen”, hän sanoo.

Katso Smell My Neck Challenge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2