Onko se turvallista ottaa melatoniinin lisäravinteita parantamaan unen?

August 28
No comments yet

On muutama asia turhauttavaa kuin olla läsnä, kun kaikki, mitä haluat tehdä, on nukkua – varsinkin kun se on säännöllinen tapaus. Mutta mitä voit tehdä siitä? Jos olet ikinä nähnyt Googledia, olet todennäköisesti kohdannut loputtomat ratkaisut, joita ihmiset vannovat, mukaan lukien käyttäytymismuutokset, jotka sisällytetään rutiiniasi, sekä lääkkeitä kuten Ambien ja luonnolliset lisäravinteet kuten melatoniini. Olet luultavasti kuullut melatoniinilisistä, mutta mitä tarkalleen on melatoniini, joka tapauksessa? Ja voiko se auttaa mahdollisesti ratkaisemaan unihäiriöt? Tässä on, mitä sinun pitäisi tietää tästä suositusta lisäyksestä.

Mikä on melatoniini?

Melatoniini on hormonin, jonka aivoinfileesi tuottaa, joka säätelee kehon luonnollista nukkumisvaihetta. “Ihmisillä se on merkki yöllä”, Alcibiades Rodriguez, neurologi ja lääketieteellisen johtajan Comprehensive Epilepsy Center-Sleep Center NYU Langone Health, kertoo viehättää. “Ihmiset on ohjelmoitu jollakin tavalla tekemään työtä tai tekemään asioita päivällä ja nukkumaan yöllä.” Ja nämä kaksi asiaa, joita tarvitset, jotta tämä tapahtuisi, hän selittää ovat auringonvalo ja melatoniini.

Auringonvalo on piristin, joka herättää sinut; ja kun aurinko laskee alas ja alkaa pimenee, kehosi melatoniinipitoisuus kasvaa luonnollisesti. Kaikki toimii osana vuorokausirytmiäsi tai sisäistä kelloa. Rodriguez selittää, että melatoniinipitoisuudet verenkierrossa alkavat nousta noin kaksi tuntia ennen tavallista nukkumisesi (tämä prosessi on nimeltään Dim Light Melatonin Onset (DLMO)) ja pysyy koholla yön yli, kunnes heräät ja altistuvat valolle. hormoni.

Kuka voi hyötyä melatoniinilisistä?

Rodriguez selittää, että melatoniinivalmisteita, jotka ovat saatavilla laskimen yli (tavallisesti pillereinä), voidaan käyttää unihäiriöiden, erityisesti vuorokausirytmin, kuten viivästyneen lepotilan vaihe-oireyhtymän ja Advanced Sleep Phase -oireyhtymän hoitamiseen. “Käytämme sitä auttamaan säännellä ihmisiä, joilla on ongelmia univormun aikana”, hän sanoo.

 sleeping woman wearing an eye mask and headphones holding a sprig of lavender
Getty Images

Sitä käytetään usein esimerkiksi unettomuuden omaavilla ihmisillä – vaikka tätä ei välttämättä suositella, kun otetaan huomioon, että kaikkien keho on erilainen – samoin kuin työntekijöitä, jotka tarvitsevat herätä yöllä ja nukkua päivällä. Rodriguez sanoo, että melatoniinilla on todettu olevan hyötyä vanhuksille, joiden luonnollinen taso laskee iän ja vammaisten lasten kanssa. Jotkut käyttävät sitä myös helpottaakseen jet lag -toimintoa ja sopeuttamaan sisäiset kellonsa hyvin erilaisiin aikavyöhykkeisiin.

Miten se eroaa muista unihäiriöistä??

“Teknisesti, melatoniini ei ole hypnoottinen … lääke, joka tekee sinut unelias tai uninen”, Rodriguez sanoo. “Se voi tehdä sinut joskus uneliaaksi, mutta se ei ole melatoniinin päätavoite.” Melatoniinipitoisuus oletettavasti ei lyö heti pois tai syödä sinut syvään, lääkkeelliseen lepotilaan, ja eräiden kannattajien mukaan se ei ole ” t todennäköisesti saa sinut tuntemaan olosi tyrmistyneeksi tai lumisateeksi aamulla. Sen yleinen tarkoitus, Rodriguez korostaa, on auttaa säätelemään nukkumisvaiheen sykliä.

Mikä on oikea käyttö?

Again, melatoniinilisän ei heti viedä sinut nukkumaan. Jos haluat saada mahdolliset edut unihäiriöiden hoitoon, ota pilleri muutama tunti ennen kuin haluat mennä nukkumaan. Jos käytät sitä, jotta voit minimoida jet-viivästymisen, paras vaihtoehto on käyttää täydennystä siirtymään nukkumisajastasi matkan ajaksi. Jos matkustat jonnekin, että sinulla on kaksi tai useampia aikavyöhykkeitä ennen asuinsiasi ja haluat olla varuillaan päivän aikana, kun tulet sinne ja nukut yön aikana, se vie jonkin verran aikaa vuorokausirytmisi rytmiin. “Suosittelemme ihmisiä, mukautumaan, sinun on siirrettävä kello eteenpäin yrittääksesi vastata aikaa [määränpäähäsi]”, Rodriguez sanoo. Jotta voisit tehdä tämän, sinun kannattaa hiljentää nukkumaanmenoasi tunti tai kaksi viikossa tai niin, että se johtaa matkanne – mutta jos tyypillisesti mennään nukkumaan klo 22, on todennäköistä, että kehosi ei ole niin halukkaita tottelemaan kahdeksan sijasta. Tällöin melatoniinin lisäosa voi olla kätevä, jotta se voi antaa sen. Se ei todennäköisesti täysin estä jet lag, jonka Rodriguez sanoo olevan “välttämätön”, mutta se voi auttaa. Mutta hän varoittaa, “jos aiot viikon, se ei todennäköisesti ole sen arvoista. Sopeutuminen kestää vielä useita päiviä; se ei ole niin helppoa.”

Mitä tarkalleen ostaa apteekki, Rodriguez ehdottaa kiinni “puhdas” melatoniini täydentää sen sijaan, että ostat pullot, jotka sisältävät myös asioita, kuten Valerian root ja GABA. Kaikki lisäaineet, jopa luonnolliset, voivat muuttaa tapaa, jolla lisäosa toimii ja aiheuttaa sinut hämärtymiselle kuin mitä olette odottaneet tai reagoinut eri tavoin. joten lue etiketti huolellisesti, jotta pullo sisältää melatoniinia ja vain melatoniinia. Vaikka melatoniinilisältöä myydään vaihtelevissa annoksissa, Rodriguez sanoo, että kerrallaan ei tarvitse ottaa enempää kuin yksi tai kolme milligrammaa, huomauttaen, että kehomme tuottavat luonnollisesti vain noin 0,3 milligrammaa päivässä. “Jos lisäät annostusta, sillä voi olla hypnoottisia vaikutuksia, mutta sinulla tulee olemaan sivuvaikutuksia”, hän sanoo.

Tärkeintä on, että melatoniini on turvallinen?

Kuten monet lääkkeet, melatoniinilla voi olla sivuvaikutuksia, kuten huimausta, pahoinvointia, päänsärkyä ja uneliaisuutta, mutta Rodriguez sanoo yleisesti, että se on turvallista. Haittavaikutuksia, kuten päänsärkyä ja painajaisia, ilmenevät tyypillisesti suuria annoksia käytettäessä, hän toteaa. “[Pienessä annoksessa voit ottaa sen todennäköisesti ilman mitään ongelmia”, hän sanoo. “Jos teet 10, 20 milligrammaa yötä kohden – en tiedä ketään, joka tekee niin – mitään ylimääräistä ei ole terve.” Jos otat pieniannoksista lisäystä, Rodriguez sanoo, että se todennäköisesti on turvallista ottaa pitkällä aikavälillä.

Se sanoi, että jos sinulla on univaikeuksia, se on aina kannattaa tarkistaa ensisijaisen hoitohenkilökunnan kanssa ennen itsehoitoa. Ne voivat auttaa sinua tunnistamaan ongelman (unettomasi voi olla esimerkiksi täysin erillisen lääketieteellisen ongelman tulos) ja selvittää parasta toimintatapaa. “Kun [sinun] perusterveydenhuollon lääkäri sanoo:” Kuuntele, olet terve – ehkä tarvitset ohjausta unihottorilta “, tule sitten meihin”, Rodriguez neuvoo. “Tarkista ensin perusteet.”


Lue lisää tarinoita nukkumisesta:

  • Paras lepotila naamioihin tällä kaudella
  • Miten päästä parempaan lepotilaan ja herätä päivitetyllä
  • Uusi onnentutkimus kertoo, että meidän kaikkien pitäisi viettää enemmän aikaa Bedissa

Tutustu nyt vetokulttuurin historiaan tähtien tähdistä Kiihdytyskilpailu:

Seuraa Emma Instagramissa ja Twitterissä.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5